Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor

Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor

Bayrak iddiasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde inceleme yapmak üzere görevlendirilen mülkiye müfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişlerin belediyeyi ziyaret edip inceleme yapmaları bekleniyor.

AMİDA HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan’lığını kazanıp göreve başlayan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Büyükşehir Eş Başkan’ları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un yönetimi devreldıkları ilk belediye meclis toplantısında Türk bayrağı asmadıkları iddia edilmişti. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı konuyiu incelemek üzere mülkiye müfettişleri görevlendirmişti.

Müfettişler belediyede inceleme yapacak

Diyarbakır Valiliği’ne gelen mülkiye müfettişlerinin bugünden itibaren Diyarbakır Büyükşehir Belediye’sini ziyaret ederek iddialarla ilgili incelemelerine başlaması bekleniyor.

serra-bucak-dbb.jpg

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediye meclislerindeki benzer iddialar için mülkiye müfettişleri görevlendirildiğini sosyal medyadan şu sözlerle duyurmuştu: “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında 'İstiklal Marşı’nın okutulmadığına', Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise 'Türk bayrağının kaldırıldığına' ilişkin iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerimiz görevlendirilmiştir”.

diyarbakir-buyuksehir-dbb-hatun.jpg

DBB: Büyük bir kurgu ve manipülasyonla karşı karşıyayız

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: ''Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk meclis toplantısında Türk bayrağının kaldırıldığına dair kimi yayın organından servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu.''

Öte yandan Mardin Büyükşehir Belediyesi de belediye meclis toplantısında istiklal marşının oylamaya sunulması ve bayrak iddialarını ret etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.