Nahit Eren: Gizliliği ihlal edenlerin kimler olduğunun farkındayız

Nahit Eren: Gizliliği ihlal edenlerin kimler olduğunun farkındayız

Kaynak:Haber Merkezi

Diyarbakır Barosu Başkanı, 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın ölümüne yönelik soruşturma dosyasından, bazı medya kanallarında paylaşılan ifade ve sorgu tutanaklarına değinerek , bu konuda hukuki süreçleri başlatacaklarını söyledi.

AMİDA HABER – Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin’inin cenazesini dere kenarında sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a ilişkin ifade ve sorgu tutanaklarının paylaşılmasına tepki gösterdi.

“Söz konusu ifade tutanağı sadece soruşturma savcılarında ve bizde bulunmaktadır” diyen Eren, “Söz konusu ifade tutanağı hala gözaltında bulunan ve ifadeleri alınmayan şüphelilere ilişkin önemli bilgileri içermektedir.” dedi.

Baro Başkanı bazı medya kanallarını işaret ederek, “Günlerdir ısrarlı bir şekilde soruşturmanın gizliliğini ihlal edenlerin kimler olduğunun da farkındayız. Bu konuda gerekli hukuki süreçleri işleteceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” ifadelerini kullandı.

2024/09/09/narin-cenaze1.jpg

Nahit Eren’in açıklaması şu şekilde:

“Bir haber kanalında bu akşam tutuklanan Nevzat Bahtiyar’a ait ifade ve sorgu tutanakları sayfa sayfa paylaşılmakta.

Söz konusu ifade tutanağı hala gözaltında bulunan ve ifadeleri alınmayan şüphelilere ilişkin önemli bilgileri içermektedir.

Söz konusu ifade tutanağı sadece soruşturma savcılarında ve bizde bulunmaktadır.

Diyarbakır’da günlerdir soruşturma sürecini takip eden basın emekçilerinin bütün ısrarlarına rağmen soruşturmanın gizliğini ve selametini gerekçe göstererek veremeyeceğimizi belirttiğimiz ve onların da saygı duyduğu bir durumda bu yapılanların kabulü mümkün değildir.

Günlerdir ısrarlı bir şekilde soruşturmanın gizliliğini ihlal edenlerin kimler olduğunun da farkındayız.

Bu konuda gerekli hukuki süreçleri işleteceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.