Narin Güran soruşturması: 22 şüpheli Diyarbakır Adliyesi'nde

Narin Güran soruşturması: 22 şüpheli Diyarbakır Adliyesi'nde

Kaynak:Haber Merkezi

Son dakika: Diyarbakır’da Narin cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 kişi Adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Savcılık Sorgulamaları başladı.

AMİDA HABER- Türkiye, Diyarbakır’da vahşi bir şekilde öldürülen Narin Güran cinayetini konuşmaya devam ederken, gözaltında tutulan ve aralarında Narin’in babası, annesi, ağabeyi ve amcalarının da aralarında bulunduğu 22 kişi Jandarmadaki ifadeleri sona erdi. 22 şüpheli sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesine getirildi. 3 savcının görevlendirildiği dosyada şüphelilerin ifadelerine başlandı.

2024/04/19/adliye.jpg

9 Eylül tarihinde bulundu

Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolmuş, 19 gün boyunca köyde, dağ taş arandı ancak Narin’e ait hiçbir iz bulunmamıştı. 8 yaşındaki Narin’in cansız bedeni 9 Eylül Pazar günü köyüne sadece 1 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu.

Amca ve itirafçı tutuklandı

2024/08/28/narin.jpg

Narin Güran’ın amcası aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran ile Narin’i gömen Nevzat Bahtiyar “kasten insan öldürmek”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Aile meclisi karar mı aldı?

2024/09/04/narin-guran-yeralti-goruntuleme-cihazi-2-001.jpg

Yetkili makamlar, 3 gündür gözaltında olan hiçbir şüpheliden cinayetin neden ve nasıl işlendiği ile ilgili itiraf gelmemesi üzerine “aile meclisinde konuşulmaması kararı mı alındı?” sorusu üzerine yoğunlaşmaya başladı.

Görmedik, duymadık, bilmiyoruz

2024/08/29/naringuran-diyarbakire.jpg

Gözaltında, şüpheliler için farklı sorgu teknikleri denenmesine rağmen, henüz sonuç alınamadığı öğrenildi. Şüpheler, aile içerisinde cinayet ile ilgili bir karar alındığı, bu nedenle aile bireylerinin uyum içerisinde ifade vermesi yönünde hareket ettikleri üzerine yoğunlaştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.