Narin’in babası Arif Güran'ın ifadesinin tamamı: 'Salim’e değil eşime güveniyorum'

Narin’in babası Arif Güran'ın ifadesinin tamamı: 'Salim’e değil eşime güveniyorum'

Kaynak:A Haber

Gözaltına alınan ve ardından savcılık tarafından serbest bırakılan Narin Güran’ın babasının ifadesi ortaya çıktı. "Suçlu kardeşim ise cezalandırılsın" diyen Güran, ifadesinde, “Salimle eşi arasında ilişki olabilir mi?’ sorusuna da yanıt verdi.

AMİDA HABER – Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos’ta kaybolmasından 19 gün sonra cansız bedeni 8 Eylül’de çuval içesirinde bulundan Narin Güran’ın babası Arif Güran'ın savcılıkta verdiği en son ifadesi ortaya çıktı.

Baba Güran sorgu işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Narin’in annesi Yüksel Güran ile ağebeyi Enes’in de aralarında olduğu 8 şüpheli ise nöbetçi mahkemece tutuklandı.

‘Salim ile Nevzat’ın arası çok iyiydi’

Arif Güran, ifadesinde cezaevine gönderilen itirafçı Nevzat Bahtiyar ile kardeşi Salim Güran'ın aralarının iyi olduğunu belirterek "Nevzat ile Salim'in arası çok iyiydi. Aralarından su sızmazdı." dedi.

cenazeee.jpg

‘Böyle bir ilişki yoktur’

İfadesinde eşine güvendiğini söyleyen Arif Güran, "Böyle bir ilişki yoktur. Burada Salim'e güvendiğimden değil eşime güvendiğimden. Ben kızıma bunu yapanın araştırılıp bulunmasını istiyorum. İsterse kardeşim olsun isterse eşim olsun her türlü cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Borç detayı

Narin'in kaybolduğunu Cevat Kaya'dan öğrendiğini belirten baba Güran "Narin'in kaybolduğunu Cevat Kaya söyledi. Nevzat ile Salim'in arası çok iyiydi." dedi. Nevzat ile Salim'in beraber takıldığını ve aralarından su sızmadığını aktaran baba Güran, "Salim'e 630 bin tl borcum vardı, onu da ödedim." dedi.

‘Suçlu kardeşim ise cezalandırılsın’

Ailesinin Salim'in aracına binmediğini ve Narin'in DNA'sının araçtan çıkmasına ilişkin sorulan soru üzerine Arif Güran, "Suçlu kardeşim ise cezalandırılsın" ifadelerini kullandı.

0x0-narin-guran-cinayetinde-dugum-cozuluyor-a-haber-baba-arif-guranin-ifadesine-ulasti-1726180162062.webp

"Narin'in kaybolduğu günü saat 08:00 sıralarında ben kalktım. Muzaffer GÜRAN ile birlikte kahvaltı yapıp saat 08:30 sıralarında evden çıktı. Erhan abimin arabası Volkswagen Jetta marka araç ile Erhan'ın yanına gittim. Davetiyeleri dağıtacaktık. Abim bana arabanın klimasının çalışmadığını, bir elektrikçide bunu tamir ettirip Batman iline gidebilirsiniz dedi. Erhan'dan davetiyeleri alıp Muzaffer ile köyden ayrıldık. Başta Bismil ilçesinde bir adet davetiye verdik. Saat 10:30-11:00 sıralarında davetiyeyi verip Bismil'den ayrıldık. Batman'a gittik. Batman'da 100 taneye yakın davetiye dağıttık. Halamın oğlu Yavuz'u alıp Kozluk'un köylerine gidip davetiye dağıtmaya devam ettik. Dönüşte yine Batman iline geldik. Burada davetiye dağıtmaya devam ettik. Batman ilinde eşimin dayısı Ali ÖZ ve eşi ile çocuklarını alarak Bismil'de ki onların akrabasının kınasına gittik. Bismil ilçesine gittiğimiz gibi yemek hazır olduğu için kınaya geçmeden evde yemeği yedik. Zamanı tam hatırlamıyorum. Ancak yemeği yerken evde birisi akşam namazını kılıyordu. Burada yemek yedikten sonra 5 dakika oturmadan eve döneceğiz dedim."

Narin’in kaybolduğunu komşum haber verdi

"Biz arabaya bindiğimiz gibi telefonum çaldı. Cevat KAYA beni telefonla aradı. Bana "Narin'i bulamıyoruz. galiba buralardadır, onu arayıp bulamıyoruz" dedi. Cevat benim komşumdur. Cevat beni aradığında Bismil köprüsü civarındaydım. İkinci köprü üzerinde Şeref KAYA'da beni arayıp aynı şekilde Narin'i bulamadıklarını söyledi. Bunun üzerine kimi aradım herkesin telefonu meşguldü. Bir sefer hanımın telefonu çaldı. Eşimin kardeşi Saliha telefonu açtı. Sonra oğlum ile görüştüm. Dedi baba merak etme onu bulacağız. Ben hemen dörtlülerimi yakıp hızlı bir şekilde köye doğru hareket ettim. Köyde caminin orada indim. Köylülerin %60, %70'i buradaydı. Burada bir süre beynim durdu. Sonra millete kızıp neden Narin'i aramıyorsunuz, niye duruyorsunuz, bu gençler beni takip edecek dedim. Sonra kanala doğru yürüdük. Jandarmalar da geldi. Köpekler de aramaya başladı. Köpekler kanala doğru gitmeye başlaması üzerine bizde buraya yoğunlaştık."

"Dediler köpek aşağıda doğru gidiyor yani köyün alt kısmında ki mezarlık yönüne gidiyor. Bizde bu sefer mezarlık tarafına yöneldik. Benim evim ve Hüseyin amcamın evinin arasına gitti. Biz kızım Narin köpeklerden korkar diye orada bulunan mısırların içine girdik. Bu sırada Muzaffer amcam beni aracı ve komutan demiş hemen yola çıkın bir kıza araç çarpmış dedi. Ben gençlere siz mısırları arayın dedim ve buradan ayrıldım. Buradan ayrıldım ve yaralı şahsın bulunduğu Memorial hastanesine gittim. Ancak yaralının narin olmadığını görmem ile köye döndüm. Aramaya devam ettik. Ancak karanlık olması nedeniyle ara verdik ve sabah 04:30-05:00 sıralarında aramaya devam ettim. Ancak Narin'i bulamadık dedi."

0x0-narin-guran-cinayetinde-dugum-cozuluyor-a-haber-baba-arif-guranin-ifadesine-ulasti-1726180161537.webp

*Salim ile aranızda herhangi bir husumet veya problem var mıdır?

"Salim ile aramızda hiçbir problem yoktur. Alacak verecek meselemiz vardı. Ancak ben bunları da kendisine verdim. Aramızda alacak verecek meselesi de kalmadı. Tarlalarımızı da kendisi ekip biçtiğinden hesaplarımızda birdir. Böyle bir alacak durumunda kendisi buradan da kesinti yapabilirdi. Sadece bu bahsettiğim alacak verecekte benim ödemem 15 gün gecikmişti. Bana birşey dememişti. Ancak eniştem Veysi SUBATAN'a söylemiş, Veysi de gelerek bana söyledi. Bende Veysi'ye birkaç gün bana müsaade edin, benim alacağım var hemen ödeyeceğim dedim. Benim Salim'e borcum 630.000 TL idi. 200.000 TL eksiğim vardı. Bu eksiği de kardeşim Kurtuluş'tan alarak tamamlayıp Salim'e verdim. Kurtuluş'un parasını da hasat döneminde Salim ortak hesabımızdan bana düşen paydan ödemiştir."

*Salim'e ait beyaz Renault 19 Europa marka aracın sol ön koltuğunda kızınız Narin GÜRAN'a ait DNA örnekleri çıktığını biliyor musunuz? Sizin arabanızda da arama yapılmasına rağmen çıkmayan DNA örnekleri Salim GÜRAN'ın aracında neden çıkmış olabilir?

‘Salim’in arabasını hiç kullanmıyoruz’

"Biz Salim'in arabasını hiç kullanmıyoruz. Salim'in kullandığı araç zaten Fuat'a aittir. Salim'in kendi aracıyla oğlu kaza yaptığı için Fuat'ta Van'da olmasından dolayı aracı boşta bulunmaktadır. Bu nedenle Salim, Fuat'ın aracını kullanmaktadır. Bu araca ben veyahut çocuklarım kesinlikle binmedik. Narin ve kardeşi Eren ben burada olmadığımdan dolayı sadece bir kez Berat KAYA'nın kınasında bindiler. Bunda da arka koltuğa oturduklarını annesi bana söyledi. Bu nedenle çıkan DNA'ya ilişkin birşey diyemiyorum. Bu hususun araştırılmasını, suçlu kardeşimse cezalandırılmasını istiyorum."

*Nevzat BAHTİYAR ifadesinde, kızınız Narin GÜRAN'ın cansız bedenini kendisine Salim'in verdiğini belirtmiştir. Bu hususta ne biliyorsunuz anlatınız.

Nevzat ve Salim'in arası çok iyidir. Arkadaşlardır, dostlardır. Beraber takılırlar. Aralarında su sızmazdı. Restaurantlara, yemek yemelere dahi beraber giderler. Ayrıca Nevzat'a haftada 3-4 gün benim hortumumdan su vermekteyim.

*Eşinizin sizi aldattığınıza ilişkin bir şüpheniz var mı? Salim ile aralarında bir şey olabilir mi?

Kesinlikle aralarında bir şey olamaz. Burada Salim'e güvendiğimden değil eşime güvendiğim için bunu demekteyim.

*Kızınızın öldürülmesine ilişkin başkaca ekleyeceğiniz bir husus var mıdır?

Ben kızıma bunu yapanın araştırılıp bulunmasını istiyorum. İsterse kardeşim olsun isterse eşim olsun her türlü cezalandırılmasını istiyorum dedi.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum