Nemrut’a rakip tepe: 3 bin 250 rakımdan güneş doğdu!

Nemrut’a rakip tepe: 3 bin 250 rakımdan güneş doğdu!

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Çatışmalar nedeniyle bir süre yasaklı bölge olan 3 bin 250 rakımlı Kale Tepesinden yıllar sonra güneşin doğuşu izlendi.

AMİDA HABER - Bingöl’ün Karlıova ilçesi bölgesinde bulunan 3 bin 250 rakımlı Kale Tepesinde güneşin doğuşu yeniden misafirlerini ağırladı. Uzun yıllardır çatışmalar vatandaşların gitmekte tedirginlik yaşadığı tepe için Karlıova Kaymakamlığı harekete geçti.

Rota gezisi

gun-dogumu.jpg

Kaymakamlık 3 bin 250 rakımlı tepeye rota gezisi düzenlendi. Vali Ahmet Hamdi Usta ve il protokolünün katıldığı etkinlikte güneşin doğuşu izlendi. Akşam saat 22.00'da merkezden hareket eden ve yaklaşık 3 saatlik araç yolunun ardından bölgeye ulaşan il protokolü, burada birkaç saat mola verdikten sonra 1,5 saatlik yürüyüşe geçerek zirveye tırmandı. Sabah saat 05.25’te güneşin doğmasıyla ortaya hem renkli hem de kartpostallık görüntüler çıktı.

Vali açıklama yaptı

bingol-nemrut.jpg

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ''Bingöl’deki arkadaşlarımızla beraber 3 bin 250 rakımlı Kale tepede Karlıova’da güneşin doğuşunu izledik. Tabi bundan sonraki yapacağımız çalışmaları planlamak amacıyla buradayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda terörden arındırılan bu bölgede güvenlik kuvvetlerimizin, jandarmamızın, emniyetimizin yaptığı çalışmalarla terörden arındırılan bu bölgede artık insanlarımız artık rahatlıkla gelip güneşin doğuşunu Karlıova’dan izleyebilecekler. Bu anlamda güvenlik kuvvetlerimize çok teşekkür ediyorum. Buraları yeniden turizme açtığımız için. Karlıova kaymakamımız da çok güzel bizi ağırladı. Gecenin saat 22.00’ında başladı yolculuğumuz. Bir mevkide mola verdik, yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüşten sonra tepeye geldik. Güneşin doğuşunu hep beraber izledik inşallah önümüzdeki yıllarda bütün vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.