Paylan’dan Soylu’ya: Kayyumu görevden alacak mısınız?

Paylan’dan Soylu’ya: Kayyumu görevden alacak mısınız?
HDP’li Garo Paylan, Diyarbakır’da taksi plakaları karşılığında belediyenin esnaftan istediği 300 bin lira ile alakalı bir soruşturma olup olmadığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

AMİDA HABER - Garo Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, Diyarbakır’da taksicilerden istenen 300 bin liralık bağışı sordu. Diyarbakır’daki 528 taksicinin 2018 yılında Danıştay kararı ile taksi plakalarını aktifleştirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, plakalarını aktifleştirme karşılığında hak sahiplerinden 300 bin TL ‘gönüllü ve şartsız bağış’ talebinde bulunmuştur. Bu bağış miktarının doğrudan belediyenin hesabına aktarılması istendiğini gösteren belgeler ilgili haberlerde yer almıştır. Daha önce bu bağış iddialarını reddeden ve 16 Aralık 2022 tarihine kadar müracaat eden hak sahiplerinin plakalarının aktifleştirileceğini duyuran belediyenin bu bağış miktarı ödenen plakaları aktifleştireceği beklenmektedir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. ve 59. maddeleri uyarınca, belediyelerin bağış kabul etmesi mümkündür. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 18. ve 23. maddeleri gereğince, bağış kabul etmek belediye başkanının onayı ve yetkisi dahilindedir. Fakat hukuken bağış icap ve kabule bağlıdır ve dolayısıyla bağışçının teklif etmesiyle gerçekleşebilir. Ancak, yukarıda belirtilen şartlar altında belirli bir işlemi yerine getirmek için istenen para bağış kategorisinde kabul edilemez.”

Paylan, soru önergesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumunun hukuksuz şekilde bağış topladığını belirterek, Soylu’ya kayyum hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını sordu. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.