Pervin Buldan Diyarbakır’da konuştu: Çok fazla oy kaybetmedik

Pervin Buldan Diyarbakır’da konuştu: Çok fazla oy kaybetmedik

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, “Çok fazla oy kaybetmedik. Aslında Kürtler ve HDP oylarını korudu. Bir düşüş Batı’da yaşandı” dedi.

AMİDA HABER - HDP ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır’da basın mensupları ile bir araya geldi. Seçimlerle ilgili konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs seçimleri ile ilgili değerlendirmenin sürdüğünü söyledi.

Oy kaybının az olduğunu belirten Buldan, “Çok fazla oy kaybetmedik. Aslında Kürtler ve HDP oylarını korudu. Bir düşüş Batı’da yaşandı. Kim hata yapmışsa ne gerekiyorsa onu yapacağız. Başta bizim sorumluluğumuz olmak üzere, bütün sonuçları her türlü detay ve ayrıntılar masaya yatırılacak. İkinci tur seçimlerinden sonra bunları masayı yatıracağız” dedi.

‘12-0’a şartlar elverişli değildi’

Diyarbakır için hedeflerinin 12-0 olduğuna işaret eden Pervin Buldan, “Şartlar buna elverişli değilmiş demek ki. Oy kaybının bütün nedenleri araştırılacak” diye konuştu.

‘Özdağ’ın ne dediğine bakmıyoruz’

Ümit Özdağ’ın Millet İttifakı’na destek vermesi ile ilgili de konuşan Buldan şunları söyledi: “Biz Ümit Özdağ’ın ne dediğine, ırkçı söylemlerine bakmıyoruz. Bizimi için önemli olan Kemal beyin duruşu ve topluma yapmış olduğu açıklamalardır. Ümit Özdağ ırkçı ve faşist söylemleri yaygın bir şekilde kullanıyor. Kürt halkı üzerinden oyun oynamaya çalışıyor. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Esas mesele Türkiye’nin geleceğidir. Irkçı söylemlerin bizim açımızdan bağlayıcılığı yok.”

‘HDP tabanı kararlı’

Erdoğan’ın “HDP tabanı farklı davranabilir” sözlerini de değerlendiren Buldan, “HDP tabanı yanlış yapmadı, yapmıyor. Doğru bir tercih yaptı. HDP tabanı yanlış bir tutum alacağını düşünmüyoruz. Erdoğan böyle düşünebilir ama HDP tabanı net ve kararlıdır” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.