Prof. Dr. Cenap Ekinci’den Diyarbakır için korkunç iddia

Prof. Dr. Cenap Ekinci’den Diyarbakır için korkunç iddia
Prof. Dr. Cenap Ekinci, korona sürecinde hayvan deneyi yapılmayan bir işlem için Diyarbakır halkının “kobay” olarak kullanıldığı iddiasında bulundu.

Prof. Dr. Cenap Ekinci’den Diyarbakır için korkunç iddia

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Diyarbakır’da 2020 yılında koronavirüs döneminde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı hastalar üzerinde denenen “Türk Işın Tedavi Yöntemi (TurkishBeam)” nedeniyle bazı hastaların yaşamını yitirdiğini iddia etti. Ekinci, Diyarbakırlıların kobay olarak kullanıldığını söyledi.

Daha öncede gündeme getirdiği iddialara dair Dr. Ekinci, sanal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Ekinci’nin iddiaları şöyle:

"* Diyarbakır Havaalanı’na Valiliğe bildirilmiş özel bir uçak iner. İçinde başında özel bir hastanede görevli tanınmış Göğüs Hast. Prof'u bir şahıs başkanlığında 5 kişi sağlıkçı ve iki sivil iner.

* Hava Alanında Valilikçe karşılanan bu ekibin adresi D.Bakır Gazi Yaşargil Eğitim Arşt. Hastanesi’dir. Doğrudan hastaneye ulaşan ekibi Sağ.İl.Mdr.C.T ve Başhekim E.B karşılar. Ekibin amacı Covid 19 virüsünü kanda ilaçsız tedavi edebilen bir cihazı Sağlık Bakanlığı’na satmak.

* Bakanlık bu cihazı almak istememektedir çünkü bunun bilimsel bir yanı yoktur. Ve Dünyada henüz uygulanmadığı gibi cihaz ile ilgili hiçbir deney ve faz çalışması yapılmamıştır. Ekibin başındaki M.S (Bakan Yakını) ısrarla cihazı denemek ve bir an evvel raporlamak istemektedir.

* Hasta üzerinde denenecek bu yöntemi hiçbir hastane kabul etmez. Ne hikmetse D.B.Gazi Yşrgl.Eğtm. Arş.Hastanesi Başhekimi kendi hastaları üzerinde denemeyi kabul eder. 3 gün boyunca hastalara ve yakınlarına bilgi verilmeksizin bu deneyler yapılır.

* Hastane önünde canlı yayın kameraları önünde en tepeye sunum yapılmak istenir. Ancak Bakanlık buna müdahil olmaz. Ancak Sağlık İl Mdr, Başhekim heyet ile beraber kameraların karşısına geçer ve ülkeye duyurulur. Adını Türk Işını verdikleri bu tedavinin başarısını dünyaya olan ederler.

* Her sabah özel uçakla gelip akşam eve dönen bu ekibin başındaki kişiyi tanıyorum. Sözde Türk Işını ile tedavi olan hastaların bir kısmının vefat ettiğini biliyorum. Bu cihazı bakanlık satın almadı ve kullanmadı. Diyarbakır’da kaç vatandaşın tedavisi kesilerek kobay yapıldı?

* Bunun sorumluları kim? Özel Uçak Kime Ait? Diyarbakır neden seçildi? Halk neden kobay yapıldı. Bakan yakını bu işin neresinde?"

'GÜNDEME GETİRDİM ANCAK İLGİLENEN KİMDE YOK'

Söz konusu tedavi yöntemine dair 2022 Haziran ayında Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal ve Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Türk Işın Tedavisi Yönteminin Prof. Dr. Gedik koordinasyonunda yeni koronavirüs (Kovid-19) tanısıyla yatan 46 yaşında erkek hastaya uygulandığını açıklamıştı.

İddialara ilişkin telefon üzerinden görüşlerine başvurduğumuz Ekinci, şunları söyledi: "Benim iddiam orada duruyor ve delilerde orada. Adamlar zaten gizli yapmadılar göstere göstere yaptılar. Memleketin sahipsiz olduğu dönemdi. Bizde bunu birkaç kere gündeme getirdik ama ilgilenen kimse de yok. Durum gerçektir, boş bir iddia değil" diye konuştu.

'TEDAVİ PROTOKOLLERİ KESİLDİ Mİ?'

Hayvan deneyleri yapılmadan, yasal olarak onay alınmadan, Sağlık Bakanlığı'nın izini alınmadan özel uçağın sabah gelip akşam döndüğünü söyleyen Ekinci, "Uçak özel bir şirkete aitti. Bunu yapan özel bir şirket… Vahim bir durum gerçekten... Bunu yapan M.S. adlı bir bakan yakını. 4 gün boyunca özel uçakla Diyarbakır'a gidip geldi. Hayvan deneyi yapılmamış, bakanlık onayı alınmamış, özel uçak sabah gelip akşam gidiyor. Bunu hastane önünde bütün Türkiye'ye basın açıklaması yaptılar. Bu kaç hastaya uygulandı. Tedavi protokolleri kesildi mi? İyileşti denildi, iyileşen bu hasta kim, ismi ne?  Şuan nerede başka kaç hasta var? Tüm bunların bulunması gerekiyor" ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Cenap Ekinci, korona sürecinde hayvan deneyi yapılmayan bir işlem için Diyarbakır halkının “kobay” olarak kullanıldığı iddiasında bulundu.(Mezoptamya Ajans)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.