Ramazan Hoca, Filozof Ramazan (Ramazan Pişkin) Kimdir?

Ramazan Hoca, Filozof Ramazan (Ramazan Pişkin) Kimdir?
Ulu Cami’de vatandaşlara İslam’ı anlatmasıyla ilgi odağı haline gelen Ramazan Hoca, Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biriydi…

Ramazan Hoca, Filozof Ramazan (Ramazan Pişkin) Kimdir? Ulu Cami’de vatandaşlara İslam’ı anlatmasıyla ilgi odağı haline gelen Ramazan Hoca, Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biriydi…

Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan ‘Ramazan Hoca’ Ramazan Pişkin (47), İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırı sonrası yaşamını yitirmişti.

DİYARBAKIR HAZRO’DA DOĞDU

Diyarbakır'da dini konuşmalarıyla tanınan ve İstanbul'a göç ederek açtığı çay ocağının işletmeciliğini yapan Ramazan Pişkin 1972 yılında Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde dünyaya geldi.

BİR DİĞER ADI FİLOZOF RAMAZAN

Kimine göre deli, kimine göre veli olan Ramazan Pişkin, kentteki bir diğer ismi de Filozof Ramazan idi.  Eski bir videosunda İslamiyet'le ilgili kitaplar okuyarak kendini yetiştirdiğini söyleyen Pişkin, bir süre sonra çevresinden kendisine "Deli" diyenler olduğunu ve hakaretlere uğradığını belirtti.

İSTANBUL'DA ÇAY OCAĞI AÇTI

2015 yılından beri başta Diyarbakır Ulu Cami olmak üzere camilerde yaptığı konuşmalarla tanınmaya başlayan Pişkin, sosyal medya platformlarında yayılan videolarıyla ünlü oldu. Pişkin'in öldürülmeden kısa süre önce İstanbul'a gelerek çay ocağı açtığı öğrenildi.

Pişkin, 2020 yılında haftada bir gün mezarlıklardaki ağaçları budayarak ve teşbihçilere yardımcı olarak geçimini sağladığını söylemişti.

AKIL HASTANESİNE ATILMIŞTI

Ramazan Pişkin, 2022 yılında gözaltına alındı ve Elazığ'da bulunan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne yatırıldı. Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 27 Mayıs 2020'de açıkladığı kararda, Pişkin'in 6 ayda bir muayene olması şartıyla serbest bırakılması kararlaştırıldı.

"BU ŞEKİLDE DOLAŞAMAZSINIZ"

Söz konusu mahkeme kararı ise, 8 Ocak 2017 tarihinde, Ulu Cami'yi ziyaret eden bir kadına yönelik ''Bu şekilde dolaşamazsınız, ince giyinmişsiniz, içinizi görüyorum'' gibi sözlerle taciz, takip ve ifşa ettiği şikâyetiyle başlatılan soruşturma ve "cinsel taciz suçundan açılan davada beraat kararı verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.