Rüşvetten tutuklanmıştı: Özel odaya alındı

Rüşvetten tutuklanmıştı: Özel odaya alındı

Kaynak:Sözcü

Diyarbakır’da “rüşvet almaktan” yargılanan Bağlar eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, cezaevinde özel odaya alındı.

AMİDA HABER - Rüşvet almak, ihalelere fesat karıştırmak, kamuya ait arazileri sahte kaşe ve imzalarla değerinin altında gösterip satarak hazineyi zarara uğratmak, ruhsata aykırı kaçak yapılaşmaya göz yummak, suç gelirlerini aklamak ve suçtan elde edilen gelirle taşınmaz mal varlığı elde etmekten hakkında soruşturma başlatılan eski AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’yla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava devam ediyor.

2024/05/31/huseyin-beyoglu.jpg

Sözcü’nün haberine göre, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Beyoğlu, hakkındaki suç niteliği göz önünde bulundurularak, “can güvenliği” nedeniyle özel odaya alındı.

Bakanlık müdahil oldu

icisleri.png

Beyoğlu’nun yargılandığı davada, İçişleri Bakanlığı, suçtan zarar gördüğü için davaya katılma talebinde bulundu, kurumu zarara uğrattığı için Beyoğlu’nun da cezalandırılmasını istedi. Mahkeme de kurumun icbar suretiyle irtikap suçundan zarar görmesi nedeniyle bakanlığın katılma talebini kabul etti. Son duruşmada savcı Beyoğlu’nun da aralarında bulunduğu 3 sanık hakkında ceza istemiş, esasa ilişkin savunma için, sanık avukatlarına ek süre verilmişti. Beyoğlu ve 2 sanık hakkındaki karar duruşması 25 Ekim’de görülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.