Serra Bucak: Barışın sesini yükseltmek zorundayız

Serra Bucak: Barışın sesini yükseltmek zorundayız

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı açılışında konuşan Eş Başkan Bucak, barışın olmadığı bir coğrafyada, belediyecilik hizmetlerinin eksik, yoksun, yetersiz olacağını söyledi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Diyarbakır’da başladı.

Wyndham Garden Otel’de “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla düzenlenen toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları, eş başkanları ile yöneticileri katıldı.

serra-bucakeaa.jpeg

Bucak: Diyarbakır verimli bir kesişim noktası

Toplantının açılışında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, UCLG-MEWA’nın Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısına ev sahipliği yapıyor olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, “Kentimiz, binlerce yıllık zengin ve kadim tarihinde olduğu gibi bugün de farklı kültürleri, dilleri, inançları ve kimlikleri bir araya getiriyor, verimli bir kesişim noktası olmaya devam ediyor” dedi.

‘Belediyeler kutuplaşma siyasetine maruz kalıyor’

ugla-serra-bucak.jpeg

Yerel yönetimlerde karşılaştıkları engelleri anlatan Bucak, “Yerel yönetimlerin taşıdığı demokratik, eşit ve özgürlükçü yaşam kurgusu potansiyeline karşın, bugün (özellikle Türkiyeli) belediye eş başkanları olarak karşı karşıya olduğumuz tablo, yerel yönetimleri işlevsiz kılmaya, yetkilerini daraltmaya, mali özerkliklerini tamamıyla bypass etmeye dönük bir yaklaşımın hüküm sürdüğüdür. Belediyeleri iş yapamaz hale getirme uğraşının yanında, toplum bir kutuplaşma siyasetine maruz bırakılmaktadır. Nitekim bizler her gün bunun sonuçlarını kentlerimizde görebilmekteyiz. Kadınlar erkekler tarafından öldürülüyor, çocuklar kaybettiriliyor, çocuklar öldürülüyor! Kent merkezleri yoksulluğun en ağır haline tanık oluyor, genç işsizliği hiç olmadığı kadar yüksek. Gençler ve kadınlar geleceksizlik ve umutsuzlukla karşı karşıya” dedi.

serra-dogan-zeydan.jpeg

Bucak: Barışın olmadığı coğrafyada belediyecilik hizmetleri eksik olur

Bütün bu toplumsal çürümenin içinde yerel yönetimler olarak ağır ve tarihsel bir sorumluluğu layıkıyla üstlenebilmek için seçildiklerini belirten Eş Başkan Bucak, “İç içe geçmiş bütün bu sorun alanlarının birbiriyle bağlantısını iyi kurmak ve en önemlisi de bütün bunların tam da kalbinde duran, hepimizin en acil ihtiyacı ‘barışın’ sesini yükseltmek zorundayız. Çünkü barışın tesis edilmediği bir coğrafyada, yerel demokrasi de içi boş bir kavrama dönüşmeye mahkumdur. Barışın olmadığı bir coğrafyada, belediyecilik hizmetleri her zaman eksik, yoksun, yetersiz olacaktır. İşte bu nedenle, farklı kültürel arka planlarımız, dillerimiz, inançlarımız olmasına rağmen, kent diplomasisini, bölgeler arası işbirliğini geliştirmenin, dayanışma ağları kurmanın tam da yerinde ve zamanındayız” diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum