Serra Bucak: Kayyımlara suç duyurusunda bulunacağız

Serra Bucak: Kayyımlara suç duyurusunda bulunacağız
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Serra Bucak, kayyumların 8 yıllık tahribatları ve usulsüz bütçe harcamaları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, 2025-2029 Stratejik Planı kapsamında Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının 2. gününde 17 ilçenin muhtarlarına seslendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, yerel yönetimlerin katılımcılığı, söz söylemesi için her ilçenin duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi.

‘Kayyumların yarattığı tahribatları görüyoruz’

serra-bucak-diyarbakir.jpg

Konuşmasında 8 yıl süren kayyum dönemine değinen Serra Bucak, “Kayyumlar, tekçi, kendini, yandaşlarını var ederek büyüttü. Belediyenin kapılarını halka kapattı, halkı belediyenin yönetimlerinde söz sahibi yapmadı. Siz seçilmiş muhtarları kısmen müdahil etseler de bunun şekli kaldığını biliyoruz. İki aydır bu belediyenin içindeyiz, kayyumların yarattığı tahribatları, halkın olan bütçeyi nasıl harcadıklarını, detaylarını görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili hukuki yollarla suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

‘Bir daha izin vermememiz lazım’

serra-bucak-diyarbakir44.jpg

Bucak, “Bu yereller bizim, seçim sandığından çıkan irade bizim. Bundan sonra halkımızın bir 5 yılının heba olmaması için, altyapı, su ve yol gibi daha başka sorunların yaşanmaması için, kayyum yönetimlerin yaşanmaması için, sizlerin desteği, duyarlılığı ve desteğiyle yerel yönetimlere sahip çıkılması gerekiyor. Hak, adalet, özgürlük, eşitlik ve hukuk temelinde birlik olunması lazım. Bu kadar çürümüşlük ortada iken, buna bir daha izin vermememiz lazım” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.