Serra Bucak: Kentteki keyfiyetçi yaklaşımlara dur demeliyiz

Serra Bucak: Kentteki keyfiyetçi yaklaşımlara dur demeliyiz

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Zabıta Haftası nedeniyle düzenlenen eğitim programına katıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Haftası nedeniyle büyükşehir ile Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçe belediyelerinin zabıta personeline yönelik eğitim programı düzenledi.

bucak-zabita1.jpeg

Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen eğitim programına, Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Berivan Gülşen Sincar, Sur Belediyesi Eş Başkanı Adnan Örhan, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik ve Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ ile büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki görev yapan zabıta personeli katıldı.

‘Halkla kurduğunuz temasınız bizi anlatıyor’

bucak-zabita2.jpeg

Programda konuşan Bucak, personelin Zabıta Haftasını kutladı. Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Şube Müdürlüğünün kendileri için en temel ve önemli hizmet alanlarından birisi olduğunu kaydeden Bucak, “Zihniyette, aidiyette, duyguda bir onarıma ihtiyacımız var. Bunu tüm belediye eş başkanlarından talep ediyoruz. Çünkü Zabıta kentin her yerinde, yurttaşla, turistle muhatap olan, bir bütün mesaisinde belediyeyi ve kenti temsil ediyor. Bu açıdan omuzlarınızda büyük bir sorumluluk var. Ama her şeyden öncesi hepimizin zihnimizi ve vicdanımızı diri tutmaya ihtiyacımız var. Neden bu kadar zihin ve vicdan vurgusu yapıyoruz. Çünkü sizin davranışlarınız, halkla kurduğunuz temasınız bizi anlatıyor” dedi.

‘Sürdürülebilir dirençli bir zabıta çalışmasını talep ediyoruz’

bucak-zabita4.jpeg

Seçilip göreve geldiklerinden bu yana Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin zabıta birimlerinin birlikte koordinasyon halinde kaldırım işgallerine ve kaçak yapılaşmaya karşı çalışma yürüttüklerini belirten Bucak, “Artık kentteki keyfiyetçi yaklaşımlara dur demeliyiz. Elbette bu kolay olmayacak. Bu bir süreç işidir. Nasıl bir dönemde yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. 1990’lar, 2000’ler, 2000’lerin başı farklıydı, şimdi 2024 yılında nasıl bir enkazla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Biz sizden sürdürülebilir dirençli bir zabıta çalışmasını talep ediyoruz. Bu da elbette ki eğitimlerle mümkündür.”

bucak-zabita3.jpeg

Program sonrası Eş Başkanlar Bucak ve Hatun, Yenişehir Fidanlık Alanında Zabıta personeli için düzenlenen yemek etkinliğine katıldı. Zabıta personeliyle bir araya gelen Eş Başkanlar, personelle vakit geçirerek sohbet etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum