Serra Bucak saldırıyı kınadı: Hoşgörü ve dayanışma esastır

Serra Bucak saldırıyı kınadı: Hoşgörü ve dayanışma esastır
Diyarbakır’da önceki gün açık alanda düzenlenen dans etkinliğine 50 kişilik bir grup, ‘Tekbir-Allah-u Ekber’ diyerek saldırması gündemdeki yerini koruyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak da açıklama yaptı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Tema Park’ta önceki gün özel bir dans okulunun etkinliğine katılanlara 50 kişilik bir grup, ‘Tekbir-Allah-u Ekber’ sloganları ile saldırmış, yaralanan iki kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Olaya tepkiler devam ederken saldırıya maruz kalanlar, saldırganlar hakkında şikayetçi olmuştu.

‘Diyarbakır’ın farklı kültürlerine ve birlikte yaşama yapılmış bir saldırı’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak da sosyal medya hesabı X üzerinden saldırıyı kınayarak, Diyarbakır’ın farklı kültür ve inançlarına ve bir arada yaşama kültürüne yapılmış bir saldırı olarak niteledi.

Eş Başkan Bucak şöyle dedi: “Diyarbakır’ın farklı kültür ve inançlarına aynı zamanda bir arada yaşama kültürüne yapılmış olan bu saldırıyı kınıyorum. Parklar ve sokaklar herkesindir! Nefret ve ayrımcılık değil, hoşgörü ve dayanışma esastır. Kentlerimizi demokratikleştirmek ve barışı tesis etmek hepimizin sorumluluğu.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum