Sosyal medya operasyonu: 147 kişi gözaltına alındı

Sosyal medya operasyonu: 147 kişi gözaltına alındı

Aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu 19 ilde sosyal medya paylaşımları nedeniyle yapılan operasyonda 147 kişi gözaltına alındı.

AMİDA HABER – Başta Diyarbakır olmak üzere 19 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 147 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonu “Bozdoğan-30 operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüpheli yakalandı” başlığıyla duyurdu. Eş zamanlı operasyonlar İl Jandarma Komutanlıklarınca Diyarbakır, Adıyaman, Ağrı, Erzurum, Gaziantep, Siirt, Şırnak, Van, Tekirdağ, Rize, Osmaniye, Kilis, Kocaeli, İstanbul, Hatay, Giresun, Edirne, Burdur ve Aydın’da yapıldı.

Emniyet de operasyonlar düzenledi

Emniyet Müdürlükleri tarafından ise İstanbul Mersin, Ankara, Antalya, Aydin, Denizli, Elazığ, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Bir çok suç iddiasıyla 147 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı açıkladı

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın devamında şu bilgileri paylaştı: “Çok sayıda ruhsatsız tabancaya, çok sayıda Av tüfeğine, plastik el bombası ve çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.