Startı buradan verilecek: 15 Mayıs’ta bir çok ilde…

Startı buradan verilecek: 15 Mayıs’ta bir çok ilde…

DEM Parti’nin öncülük ettiği ve aralarında bir çok sivil toplum kuruluşunun da bulunduğu bileşenler saat 17.00’de Sur’da bir deklarasyon yayınlayacak.

AMİDA HABER – Demokrasi ve Eşitlik Partisi’nin (DEM Parti) öncülüğünde aralarında MED-DER’in de bulunduğu bir çok sivil toplum kuruluşu, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı vesilesiyle bugün saat 17.00’de ortak deklarasyon yayınlayacak. Deklarasyon Dicle Fırat Kültür Merkezi’nde kamuoyuna açıklanacak. Deklarasyon ile birlikte Kürtçenin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yapılacak farkındalık eylemlerinin çizelgesi ve takvimi paylaşılacak. Amida Haber’in aldığı bilgilere göre Kürtçe etkinlikler sadece Diyarbakır ve ilçelerinde değil, başta Van olmak üzere bir çok il ve ilçede eş zamanlı yapılacak. Kürtçe ile ilgili bu etkinlikler DEM Parti Dil ve Kültür Komisyonu tarafından yürütülecek.

bername-kurmanci.jpg

Deklarasyona imza atan kurum ve partiler ise şunlar: MED DER, Kürt Enstitüsü, Destar, DBP, DEM Parti, TJA, Emek ve Demokrasi Platformu.

15 Mayıs’ta dil yürüyüşü var

bername-zazaki.jpg

Pazarlarda Kürtçe etiketlerin bulundurulmasından dil atölyelerine kadar birçok etkinlik düzenlenecek. Ayrıca dengbejlerin katılımıyla mini konserler verilecek. Kürt dili ile ilgili yapılan etkinliklerin finali ise yürüyüşle sonlandırılacak. Yürüyüşlerin önemli iki merkezi ise Diyarbakır ve Van olacak.

Van’da yapılacak etkinlik programı da basın ile paylaşıldı. Etkinliklerin ne zaman ve nerede yapılacağı ile ilgili program basına iletildi. İşte o program:

bername-wan-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.