“Sur’da Festivale Hayır” etiketi TT oldu

“Sur’da Festivale Hayır” etiketi TT oldu
Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Sur Festivali’ne karşı düzenlenen “Sur’da festivale hayır” etiketi twitterde TT oldu. Dakikalar içinde binlerce kişi, etikete destek verdi.

AMİDA HABER - Kayyumun yönettiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8-16 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği Sur Kültür Festivali’ne, eleştiriler sürüyor. Twitterde “Sur’a festivale hayır” etiketi ile kampanya başlatıldı. Kısa sürede, binlerce kişinin destek verdiği kampanya, ilk sıraya yerleşti. Twitter kullanıcıları, 28 Kasım 2015’te Sur’daki 4 ayaklı minare önünde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğraf ve videolarını, paylaşarak, Sur’da festival yapılmasına tepki gösterdi.

Meral Beştaş Tahir Elçi’yi hatırlattı

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, twitter hesabından paylaştığı mesajda, Sur’da 2015-2016 yılında meydana gelen çatışmalara dikkat çekti. Beştaş, Ali Rıza Aslan’a oğlunun Sur’da bulunan kemikleri torbada daha yeni verilmişken Sur’da ne festivali yapıyorsunuz. Tahir Elçi’nin katilleri serbest dolaşırken neyin festivali yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Seydaoğlu’ndan tepki

AK Parti’den bir dönem milletvekili adayı olan Sebgetullah Seydaoğlu da festivali eleştirdi. Seydaoğlu, “Diyarbakır da bu mubarrek mevlitte Dağkapı, Şeyh Sait ve 46 evliya kabirleri üzerinde film, festival etik ahlaki değil kınıyorum, kabullenemiyorum” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.