Tahir Elçi cinayetinin simgesiydi: Turistlerin tapınağı oldu!

Tahir Elçi cinayetinin simgesiydi: Turistlerin tapınağı oldu!
 Muhabir
Tahir Elçi suikastı ile hafızalara kazınan Diyarbakır’daki 4 Ayaklı Minare’de ilginç bir gelenek başladı. Kente gelen turistler, minarenin etrafında 7 kez dönerek, dilek tutuyor.

AMİDA HABER - 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü 4 Ayaklı Minare son günlerde ilginç bir gelenek ile gündeme geldi. Diyarbakır’da “Tahir Elçi’nin katledildiği yer” olarak bilinen minareyi ziyaret eden turistler, “dileklerinin kabul olduğu” iddiasıyla minarenin etrafında 7 kez dönüyor. Geçmişte, minarenin altındaki 4 sütunun altından 7 kez geçen kişinin dileklerinin kabul olacağına inanılıyordu.

ek2.jpg

‘Diyarbakırlılar şaşkın’

Diyarbakırlılar, turistler arasında bu ritüelin yaygınlaşmasını şaşkınlıkla izliyor. Yöre halkı, bu inancın kente gelen ziyaretçiler arasında nasıl yaygınlaştığını merakla ediyor.

‘Dinde yeri yoktur’

sait.jpg

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan Şeyh Sait ve Arkadaşları Derneği Üyesi Zahit Çiftkuran şunları söyledi: “Bunların tamamı dinleri ve inançları sömürmedir. Sadece Müslümanlıkta değil, Yahudilikte, Hristiyanlıkta bütün dinlerde insanlar bir taşa, bir türbeden yardım istiyor. Yaşayan kişinin yaptığı hiçbir şey ölüye faydası yoktur. Yaşayan kişinin sadece kendisine faydası vardır.

minare-ekkk.jpg

Devletler cahil toplumlar ister. Konuşan, eleştiren toplumlar istemez bu yüzden kendi cahil toplumlarını yaratır. Eskiden Dört ayaklı minarenin altından 7 defa geçilince duaların kabul edileceğine inanılırdı, şu an insanlar etrafından geçiyor. İnsanlar kendilerine göre farklı şekillendiriyor. Dinde böyle rivayetlere yer yoktur. Toplumun bu tür şeylere inanmaması gerekir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.