Taksicilerden Paylan’a: Plakalarımız iptal edilirken neredeydin?

Taksicilerden Paylan’a: Plakalarımız iptal edilirken neredeydin?
DİTHAK Başkanı Ahmet Arslan, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın kendileri ile ilgili soru önergesi vermesine tepki gösterdi. Arslan, “Plakalarımız iptal edilirken neredeydin?” dedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da 2010 yılında plakaları TT’ye dönüştürülen ticari taksi esnafı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı. DİTHAK Başkanı Ahmet Arslan, 2010 yılında T plaka ile çalışan taksilerin plakalarının TT’ye dönüştürüldüğünü belirterek, dönemin Belediye Başkanı Osman Baydemir’i eleştirdi. Arslan, “Belirledikleri acentadan araç alma zorunluluğu ile birlikte o dönem taksici esnafının belini bükecek ve on yıllarca çalışsalar dahi ödeyemeyecekleri oranda bir bedel aldılar. Kendilerine yakın belirli bir sayı ile ilgili tebligat göndererek 914 taksici esnafının plakalarını ellerinden aldılar” dedi.

Paylan’a tepki

Mahkeme kararına rağmen, HDP’li belediyelerin kararından dönmediğini belirten Arslan şunları söyledi: “Sayın Paylan veya partili bir milletvekili ekmeğe muhtaç olan, ışıklarda mendil satmak zorunda kalan taksici esnafına sahip çıkmadı, plakalarını aktifleştirmedi. Gelinen süreçte 190 üyemiz ile dernek kurmak suretiyle açtığımız mahkeme sürüyorken, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu , Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, İl Valimiz Sayın Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Sayın Abdullah Çiftçi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan’ın iradeleri ile plakalarımız verilme kararı alındı. Bizler yani, 190 üyemiz yapılan insanlığa karşı büyükşehir belediyesi ile anlaşma yoluna giderek bağışta bulunmaya karar verdik. Ancak, Sayın Genel Sekreterimiz sadece 190 taksici esnafının değil, mağdur olan tüm taksici esnafının plakalarını almalarının da insani olduğunu belirtti. Derneğimizin büyük emek ve bedel vermek suretiyle yapmış olduğu ve belediyece de yapılan şehir master planına uygun sayıda belirlenen plakanın aktifleştirilmesi konusunda iyi niyetleri oldu.”

Paylan soru önergesi vermişti

HDP Diyarbakır Milletvekili geçtiğimiz günlerde, Diyarbakır’daki taksi plakaları ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması isteğiyle soru önergesi vermişti. Paylan, açtıkları davayı kazanan taksicilerin plakasını aktifleştirmek için, belediyenin 'bağış' istediği iddialarını Soylu’ya sormuştu. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.