TOKİ yarım bıraktı, Diyarbakır Büyükşehir kabulünü yapmadı

TOKİ yarım bıraktı, Diyarbakır Büyükşehir kabulünü yapmadı

Kaynak:DBB Basın

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından TOKİ’ye yaptırılan Yenişehir Millet Bahçesi’nin eksikleri TOKİ tarafından giderilmediği için belediye kabulünü yapmadı.

AMİDA HABER - Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yurttaşların parkları sorunsuz şekilde kullanmalarını sağlamak için yeşil alanlarda bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, Büyükşehir Belediyesine eksiklikleriyle devredilen, ancak kesin kabulü yapılmayan Yenişehir ilçesindeki Millet Bahçesinde temizlik ile bakım ve onarım çalışmalarını aksatmadan gerçekleştiriyor.

‘Eksiklikleri yüklenici firmaya bildirdik’

belediye-bahce-temizleme.jpg

Park Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı Bakım Onarım Birimi Şefi Sinan Biçer, Millet Bahçesinin devri için devam eden süreç içinde yaşananlar hakkında bilgi verdi. Biçer, 2023 Nisan ayında Millet Bahçesinin eksikleriyle kendilerine devredildiği, ancak bunun kesin kabulünün yapılmadığını söyledi. Biçer, “Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Daire Başkanlığı olarak komisyon oluşturup arkadaşlarımızla beraber burada gerekli kontrolleri yaptık ve eksiklikleri dile getirip yazılı beyanda bulunduk. Parktaki eksiklikleri yüklenici firmaya ilettik ve giderilmesini istedik. Bu beş aylık süreçte birkaç eksiklikleri giderdiler. Onun dışında hiçbir şekilde çalışma olmadı. Geçtiğimiz Mayıs ayında TOKİ’den Diyarbakır’a heyet geldi. Biz de bu heyetle beraber bütün parkı gezdik. Eksiklikler yapılmadığı sürece Büyükşehir Belediyesi olarak burayı teslim almayacağımızı ilettik. 50 günlük süre verdik heyete. Bu 50 gün içinde de maalesef ki bir tek bir çivi dahi çakılmadı.” dedi.

‘Çalışmalarımız aktif bir şekilde devam ediyor’

park-temizlik.jpg

Yenişehir Millet Bahçesindeki çalışmaları hakkında konuşan Biçer, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte vatandaşlarımızın rahat etmesi adına tehlike arz eden yeşil alanla ilgili çalışmalarımızı sürdürdük. Vatandaşlarımızın rahat etmesi için elimizden geleni yaptık. Maalesef ki hala da TOKİ heyetinden bir şey elde edemedik. Çalışmalarımız aktif bir şekilde devam ediyor. Zaten Yenişehir Millet Bahçesi önemli bir konuma yapılan bir parkımızdır. Vatandaşlarımızın daha rahat daha güvenli bir ortamda kalması için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz.”

‘Sürekli sahadayız’

millet-bahccesi-temizlik.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunu yerine getirdiğini vurgulayan Biçer, şöyle konuştu: “Yeşil alanda yabancı ot, temizlik ve sulama çalışmalarımız rutin olarak devam ediyor. Bakım ve onarım ile ilgili banklarımız olsun, çöp kovalarımız olsun bunları biz yeniliyoruz. Oyun alanlarında, tellerde problem oluyor, onu çözüyoruz. Sürekli sahadayız. Yenişehir Millet Bahçesinde çalışmalarımız sürekli olarak devam etmektedir.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.