Türkiye’nin en iyi imarı Diyarbakır’da, mimarı ‘sürgünde’!

Türkiye’nin en iyi imarı Diyarbakır’da, mimarı ‘sürgünde’!
 Muhabir
Diyarbakır’da DTP’li Zülküf Karatekin döneminde yapılan imar, dünyanın en saygın Time Dergisi’nin konusu oldu. Karatekin ise ceza davaları nedeniyle yurtdışına gitmek zorunda kaldı.

AMİDA HABER - Surları, tarihi cami ve kiliseleriyle dikkatleri üzerine çeken Diyarbakır Time Dergisi’ne bir kez daha konu oldu. İki ay önce Diyarbakır Ekspress’e yer veren Time Dergisi, “Diyarbakır'ı Dünyanın En İyi 100 Destinasyonu Arasına” eklemişti.

Time Dergisi iki ay sonra kültür ve medeniyet şehri Diyarbakır’ın imarını gündeme getirdi. Time Dergisi Diyarbakır imar durumundan önce şehrin önemine vurgu yaptığı pek çok habere dergisinde ve internet sitesinde yer verdi.

Dünyanın en iyi imarı Diyarbakır’da

diyarbakir-mimariisi.jpg

Time Dergisi, Diyarbakır’ı “Türkiye’nin en iyi imar uygulaması olan kent” olarak isimlendirdi. Dergi, Temmuz 2024 sayısında, Diyarbakır’ı “Türkiye’nin en iyi imar uygulaması olan kent” olarak tanımlamıştı. Şubat ayında meydana gelen depremden olumsuz etkilenen şehirlerden biri olan Diyarbakır’da büyük projeler yapılıyor. Tarih Sur bölgesinde yapılan detaylı restorasyonların yanı sıra şehrin tarihi mirasının korunması için de pek çok adım atılıyor.

‘Gezilecek 100 yer arasında’

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) öncülüğünde başlatılan Mezopotamya Ekspresi, Time Dergisi’nin “Dünyada Gezilecek ve Görülecek En Güzel 100 Yer” listesinde yer aldı.

Temmuz 2024 sayılı dergide şehrin tarihinden ve kültürel mirasından da bahsedildi.

diyarbakir-mimariisi-001.jpg

Mimarları yurtdışında

DTP’li Belediye Başkanı ve aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Zülküf Karatekin döneminde Kayapınar İlçesi’nde başlatılan imar çalışmaları daha önce de örnek gösterilmişti. İmar çalışmalarının mimarı olarak bilinen Zülküf Karatekin 2009 yılında KCK davasından tutuklanmış, serbest bırakıldıktan sonra 2020 yılında yurtdışına gitmişti. Dönemin HDP’li belediye başkanı Osman Baydemir de yurtdışına yerleşmek zorunda kalmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum