Vali duyurdu: Diyarbakır'daki 93 çiftçiye tescilli çeltik tohumu

Vali duyurdu: Diyarbakır'daki 93 çiftçiye tescilli çeltik tohumu

Diyarbakır Valisi Diyarbakır'daki 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacağını duyurdu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Vali’si Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, tarım sektörüne dikkati çekerek çiftçiler çeltik tohumu desteği verileceğini açıkladı.

Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şöyle konuştu:

"İlimizin 48 tescilli ürünü var. Bunlardan biri de bugün tohumunu dağıtacağımız Karacadağ pirincidir. Karacadağ pirinci, çok özel bir ürün. Sadece Karacadağ'da, bizim bölgemizde yetişen endemik bir türden bahsediyoruz. Şeker oranı düşük, protein oranı yüksek bir ürünümüz. Her yıl üreticilerimizi, çiftçilerimizi desteklemek için tohum dağıtıyoruz. Bu yıl içinde 93 çiftçimize, 7 bin 950 dekar alan için 127 ton çeltik tohumu dağıtacağız. Böylece Karacadağ pirincinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında çiftçilerimize destek sunacağız. Verilen desteğin yüzde 25'i çiftçimizden, yüzde 75'ini de hibe desteği olarak biz karşılayacağız."

celtik-ciftci.jpg

115 çiftçi Karacadağ pirinci Karacadağ pirinci üretiyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar da Diyarbakır'ın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin en önemli illerinden biri olduğunu belirtti.

Atalar, "Karacadağ pirincinin özellikleri nedeniyle 2018 yılında coğrafi işaret alınarak, ürünün tescilini gerçekleştirdik. Diyarbakır'da 115 çiftçi Karacadağ pirinci üretimini gerçekleştirmektedir. Bu yıl yine Bakanlığımız kaynaklarından ve çiftçilerimizin katkılarıyla tohum dağıtımını gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Programdan sonra çiftçilere çeltik tohumu dağıtıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.