VİDEO- Diyarbakır Ticaret Odası istedi: TFF Başkanı onay verdi

VİDEO- Diyarbakır Ticaret Odası istedi: TFF Başkanı onay verdi
 Muhabir
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaptıkları görüşmenin detaylarını Amida Haber’e anlattı.

AMİDA HABER - Amedspor-İstanbulspor maçını izlemek üzere Diyarbakır’a gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kentten ayrıldı. İki gün boyunca büyük bir ilgi ile karşılanan Hacıosmanoğlu, valilik, Amedspor, Ticaret Odası, Diyarbakırspor ve Diyarbekirspor kulüplerini ziyaret etmişti.

Ziyaret kapsamında Hacıosmanoğlu Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyeleriyle buluştu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaptıkları ziyaretin detaylarını Amida Haber’e anlattı.

‘Valilik ve belediyenin destek vereceklerine inanıyorum’

tff-dtso1.jpeg

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ile yaptıkları görüşmeye dair konuşan Kaya, “Diyarbakır'da şu an 5 ile 19 yaş arası 600 bine yakın çocuk ve gencimiz var. Türkiye'de 41 ilden daha büyük bir nüfustan bahsediyoruz. Bizim bu gençleri altyapı ve sportif alanlara taşıyacak, bunların spor yapmasını sağlayacak altyapı yatırımlarına ihtiyaç var. Bunlar aynı zamanda sürekli gelir kapısı. Yani sizin o gençlerden kuracağınız takımlar, o gençleri yetiştirmeniz sizin başka kaynak arayışınıza da gerek duyulmayacaktır. Bunu yapacak olan da belediyedir, bunu yapacak olan valiliktir. Onlar bu destekleri verecekler. DTSO olarak bunu destekliyoruz. Amacımız kentte spor gündemini iyi bir noktaya taşımak. Bu anlamda belediye ve valilik oluşan olumlu hava ile birlikte destek vereceklerine inanıyorum” dedi.

‘TFF Başkanı talebimize sıcak baktı’

tff-dtso2.jpeg

TFF’de yaşanan değişime dikkat çeken Kaya, “Görüşmede, bizim bir tek talebimiz oldu. Diyarbakır'ın sanayisini konuştuk, ticaretini konuştuk, gücünü konuştuk ve bu genç nüfusa ile ilgili oda olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Biz Ticaret Sanayi odasıyız. İşin spor kısmını yapacak olan federasyondur. Federasyon başkanımıza bu gençlerle ilgili bir tesisle ilgili bir talebimiz oldu. Sağ olsun kendisi de ‘başkan siz bu işin altına elinizi koyuyorsan biz de varız’ dediler. Bizim bir çalışmamız var. O çalışmayı bitirdikten sonra federasyon başkanımızı davet ettik. Kendisine gittiğimiz zaman özellikle alt yapının kadın takımlarının kullanabileceği spor alanları yaratma ile ilgili bir çalışmaydı. Biz de başlatacağız” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum