VİDEO - Diyarbakır'da kent lokantası açıldı: 70 liraya yemek

VİDEO - Diyarbakır'da kent lokantası açıldı: 70 liraya yemek
 Muhabir
Halk lokantası açılışında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları yoksullukla mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki yoksullukla mücadele kapsamında önemli bir adım atarak Yenişehir Mahallesi Sanat Sokağı'nda Diyarbakır'ın ilk halk lokantasını açtı.

Açılışa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, ilçe belediye eş başkanları, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ve çok sayıda yetkili katıldı. Kent sakinleri, açılışa büyük ilgi gösterdi.

halk-lokantasi4.jpeg

Edinilen bilgiye göre, halk lokantasında, dört çeşit yemek 70 lirada satılacak. Lokanta haftanı 6 günü hizmet sunacağı öğrenildi.

Bucak: Bu bir ilk devamı gelecektir

halk-lokantasi3.jpeg

Açılışta konuşan Eş Başkan Bucak, 31 Mart’tan bu yana il ve ilçe belediyeleri olarak yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirterek, bu çalışmaların sonucunda halkın faydasına birçok hizmet sunduklarını ifade etti. Bucak, halk lokantasının Diyarbakır’da bir ilk olduğunu ve diğer ilçelerde de benzer projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

halk-lokantasi1.jpeg

Bucak: “Bu akşam ve sonrasındaki günlerde de bunun meyvesini, ürünlerinin sonucunda hep birlikte göreceğiz. Diliyoruz ki hepimiz için hayırlı uğurlu olur. Ofis için, ofis halkı için, öğrenci arkadaşlar için, esnafımız için tüm halklarımızı için. Umarız ki bir ilk olur devamında da başka ilçelerimizde de, mahallelerinde de devamını getirebiliriz. Buna olan inancımız tam. Buna yönelik çalışmalarımız da son derece hızla devam ediyor. Bu bir ilktir devamı da gelecektir.

Elbette bir yoksulluk var, geçim sıkıntısı var hepimizin mücadele ettiği bir ekonomik kriz var. Bunu aşmak için de sağlıklı ve uygun gıdaya erişim için de bu hepimiz için önemli bir adımdır, önemli bir çalışmaydı” dedi.

Doğan Hatun: Kimse evine aç gitmeyene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz

halk-lokantasi2.jpeg

Bucak'ın ardından konuşan Eş Başkan Hatun ise, kayyum döneminden kalan sorunları çözmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Hatun, ekonomik kriz nedeniyle birçok kişinin karnını doyurmakta zorlandığını ifade etti ve şöyle dedi: “Bir yandan onları hallediyoruz, bir yandan da şehrin ihtiyaçlarını tespit ediyor ve sonra çözüyoruz. Hem gece hem de gündüz çalışıyoruz. Bütün ilçelerle de. Siz de biliyorsunuz ekonomik krizden kaynaklı kimse karnını doyuramıyor. Artık kimse evine yemek götüremiyor. Hem ucuz hem temiz hem de herkesin hakkı. Bütün Amed halkına kutlu olsun, özellikle Yenişehir Belediyesi'ne. Bütün halkımıza, hiç kimse evine aç gitmeyen kadar çalışmalarımıza devam edeceğimizin sözünü veriyoruz."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum