VİDEO - Diyarbakır’da ‘üst geçit’ eziyeti

VİDEO - Diyarbakır’da ‘üst geçit’ eziyeti
 Muhabir
Diyarbakır’da bazı üst geçitlerde asansör olmayışı hem engelliler hem de bebekli kadınlar için eziyete dönüştü. Bebek pusetini taşıyarak üst geçide çıkaran kadın, yaşananlara tepki gösterdi.

AMİDA HABER – Nüfusu 2 milyona dayanan Diyarbakır’daki bazı üst geçitler, engelliler ve bebekli kadınları zorluyor. Görüntü Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yakınındaki üst geçitten. İki çocuklu bir kadın, bebek arabasıyla yolun karşı tarafına geçmek için üst geçidi kullanmak istiyor ancak, asansör olmadığı için puseti merdivenden taşımak durumunda kalıyor. Kadının yardımına yoldan geçen bir genç koştu. Adını vermek istemeyen iki çocuklu kadın, üstgeçitlerde asansörün olmamasına tepki gösterdi. Diyarbakır’ın gelişmiş bir kent olduğunu, buna rağmen üstgeçitlerde asansör olmamasının bir eksiklik olduğunu söyledi.

foto2-001.png

‘Bize bunu neden reva görüyorlar’

Tedavi olmak için hastaneye geldiğini, tekrar evine gitmek için yolun karşı tarafına geçmesi gerektiğini ifade eden kadın, kendisinin de diz ve eklem rahatsızlıkları olduğunu belirterek, “Merdivenlerden çıkarken zorlanıyorum, bir de bebek arabası olunca ancak birilerinin yardımıyla merdiven çıkabiliyorum. Taksiye para ödeyecek durumum yok, çocuklarımı evde bırakacağım kimse yok, hastaneye her geldiğimde bu eziyeti çekiyorum. Bunu niye bize reva görüyorlar anlamıyorum. Neden insanların hayatını kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyorlar, gerçekten anlamakta zorlanıyorum” dedi.

Kadın, kentin yetkililerine seslenerek hastane civarında bulunan üst geçitlere asansör yapılmasını istedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum