VİDEO- Diyarbakırlılar ‘Munzur Baba’ya akın etti!

VİDEO- Diyarbakırlılar ‘Munzur Baba’ya akın etti!
 Muhabir
Sıcak havalardan bunalan Diyarbakırlı vatandaşlar, Dersim'in önemli inanç merkezlerinden biri olan Munzur Baba’ya akın ediyor.

AMİDA HABER - Dört mevsim farklı güzelliklere ev sahipliği yapan Tunceli-Dersim’deki Munzur Gözeleri, şehir merkezine 80, ilçe merkezine ise 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde bulunuyor. Yöre halkı tarafından da kutsal sayılan Munzur Gözeleri, kaya oyuklarından çıkan suları, irili ufaklı şelaleleri, göletleri ve çevresinde doğa harikası görüntüsü ile cezbediyor.

Diyarbakır ve Avrupa’dan ziyaretçi akını

amidahaber-4.jpg

Kent merkezine 80, Ovacık (Pulur) ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde bulunan ve Munzur Çayı'nın ana kaynağını oluşturan Munzur Baba Gözeleri, başta Diyarbakır ve Avrupa’dan gelen vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.

Gören hayran kalıyor

whatsapp-image-2024-08-02-at-23-46-14.jpeg

Özellikle, Diyarbakır, Batman, Mardin, Muş ve Urfa olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Munzur Baba Gözeleri, çevresindeki bitki örtüsü çeşitliliği ve şelaleleriyle görenleri hayran bırakıyor.
Doğa harikası mekanda vatandaşlar mum yakıp dua ediyor
Yöre halkı inancı için önemli bir ziyaret olan Munzur Baba'da vatandaşlar, mum yakıp dua da ediyor.

Diyarbakır’dan gitti

whatsapp-image-2024-08-02-at-23-45-10.jpegDiyarbakır'dan geldiğini ifade eden Özge Akdeniz, "Türkiye’nin birçok yerini gezdim. Ama buranın doğası havası hiçbir yerde yok. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir su yok. Suyun içinde 10 saniye zor dayandım. Doğası çok güzel bütün insanlara tavsiye ediyorum gelip görsünler” dedi.

‘Aileme dua ettim’

Fazilet Demir ise, “Ailem, kendim ve çocuğum için dua ettim dilek tuttum. Çok güzel bir yer. Geldiğimize değdi. “ diye konuştu.
Muhammed Akar da, “Burası Alevilerin mekanı, herkes gelip burada dua ediyor. Hz Ali, erenler herkesin dualarını kabul etsin, memleketimizdeki bu yangın son bulsun” temennisinde bulundu.


‘Ziyaretçiler kirletiyor’

Munzur Vadisi ve gözelerinin aşırı insan yoğunluğundan ötürü kirletildiğine dikkat çeken Mehmet Mordeniz, “Ben her yıl Munzur Baba ziyaretine geliyorum, insanları gördüm ağlamam geldi çünkü insanlar bu kutsal suda yüzüyorlar ve ayaklarıyla girip kirletiyorlar. Ne olur Munzur Baba'ya ve doğamıza sahip çıkalım yoksa buralardan elimizden gider" diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum