VİDEO - Narin’in otopsisine 14 uzman girdi: 8 saat sürdü

VİDEO - Narin’in otopsisine 14 uzman girdi: 8 saat sürdü
 Muhabir
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin Güran’ın otopsi işlemini 14 uzmanın, yaklaşık 8 saattir yürüttüğünü açıkladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olan Narin Güran’ın cansız bedeni oturduğu mahalleye yakın bir derede bulundu.

‘3 saat numune alındı’

Cenaze otopsi işlemleri için sabah saatlerinde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Otopsiye katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yaptı. Eren, 3 saat boyunca cenazenin bulunduğu bölgeden numune alındığını, 3 saatte dış otopsinin sürdüğünü açıkladı.

nahit-eren.jpg

‘Bedeni deforme olmuş’

Otopsi işleminde sona gelindiğini belirten Nahit Eren, “19 gün sonra Narin’in bedenine ulaşıldı. Raporlar gelmediği sürece bir şey söylemek çok zor. İçeride 14 uzman 8 saattir çalışıyor. Ben de her dakikasında otopsiye dahil oldum. Rapor sonuçlarını beklememiz lazım. Narin’in bedeni 19 günde deforme oldu, bu yüzden ölümün sebebini bulmak da biyolojik ve patolojik araştırmaların sonucuna bağlı. Büyük ihtimalle ilgili makamlar açıklama yapar. Nasıl öldürüldüğü ile ilgili net bir şey söylememiz zor görünüyor” ifadelerini kullandı.

‘Narin’in çantası, Elif-Ba’sı ve terlikleri torbadaydı’

Narin Güran’ın kaybolduğu gün üzerindeki kıyafeti, Kuran Kursu’na gittiğinde kullandığı Elif-ba kitabı ile baş örtüsünün de, bedeninin bulunduğu çuvalın içinde olduğunu söyleyen Eren şu bilgileri verdi:

“Önce tabi kamuoyuna yansıdığı üzere narin bir torbada bulunduğu yerde gömülü bir şekilde üzerinde taşlar konularak bulunmuştur. Yani torba, tabi bütün torba, torbanın içerisindeki Narin’e ait eşyalar, yani Narin’in çantası da torbadaydı, Narin’in terlikleri de torbadaydı. Bütün bunlar birer artık delil, bunların hepsi tek tek inceleniyor. Torbadaki en küçük yani çakıldan, topraktan ne derseniz bütün numuneleri büyük bir titizlikte alınıyor.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.