Yardımlar hesaplara yatmaya başladı: Diyarbakır’da kuyruklar uzadı

Yardımlar hesaplara yatmaya başladı: Diyarbakır’da kuyruklar uzadı
 Muhabir
Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlamasıyla birlikte, Diyarbakır’da PTT önlerinde kuyruklar oluşmaya başladı. Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu.

AMİDA HABER - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini ifade ederek, Aile Destek Programı’nın da bu yılın sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.

3,8 milyar TL ödeme yapılacak

Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı’na dâhil ettiklerini hatırlatan Bakan Göktaş, “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar TL ödeme yapacağız” diye konuştu.

ptt-kuyrukkk.jpg

Ödemeler başladı Diyarbakır'da kuyruklar uzadı

Aile Destek Programı yardımlarının ödenmeye başlanmasıyla birlikte, Diyarbakır’da PTT şubelerinin önünde daha ilk günden uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Ödeme kuyruğunda bekleyen vatandaşlar, Diyarbakır’ın bunaltıcı sıcağında aldırış etmeden sıralarını bekliyor. Ödemeler yapıldıkça önümüzdeki günlerde kuyrukların azalması öngörülüyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.