Yediler içtiler çöplerini bıraktılar: Diyarbakır'da manzara bu!

Yediler içtiler çöplerini bıraktılar: Diyarbakır'da manzara bu!

Diyarbakır'ın uğrak yerlerinden olan Dicle Nehri çevresinde biriken çöpler çirkin görüntüler ortaya çıkardı. Piknikçilerin atıklarını toplamaması sonucu biriken çöpler çevre kirliliğine neden olurken, öte yandan su kuşlarını da olumsuz etkiliyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır'da piknikçilerin uğrak noktası Dicle Nehri çevresi, daha yaza girmeden bırakılan atıklar sebebiyle çöplüğe döndü.

Uzmanlar bölgenin zengin tabiatına dikkate çekerek, çöplerdeki plastiğin, yüzlerce yılda ancak çözülebildiğini hatırlatıp bunun pek çok hayvan türünde; kuşlarda, memelilerde, böceklerde ciddi zararlara neden olduğunu belirtiyorlar.

copler-dicle-nehri.jpg

Atıklar zamanla insan ve hayvan vücuduna giriyor

Nehir kıyısı ve köprü çevresinde piknik yapanların bıraktığı atıklar, insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkilerken, zamanla nano seviyede parçalanan plastik çöpler besin ve solunum kanalıyla insanların ve diğer tüm canlıların vücuduna giriyor.

Uzmanlar kan kanalıyla kalpte, karaciğerde, böbrekte, beyinde birikim yapan bu atıkların çok ciddi sağlık problemlerine neden olduğunu söylüyor.

Hevsel Bahçelerindeki ekolojik yaşam tehlike altında

Diyarbakır’ın Hevsel Bahçeleri'nde de vatandaşların dikkatsizliği ve vurdumduymazlığı sonucu ortaya çıkan çevresel kirlilik, aynı zamanda birçok kuşlar, memeli, sürüngen, böcek ve balık türünün zamanla yok olmasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum