Yılan hikayesine döndü: Bir yılda sadece yüzde 8’i yapıldı

Yılan hikayesine döndü: Bir yılda sadece yüzde 8’i yapıldı
Diyarbakır’da büyük vaatlerle inşaatına başlanan Şehir Hastanesi’nin bir yılda sadece yüzde 8’inin tamamlandığı ortaya çıktı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde inşa edilen bin yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatı, tamamlanması adeta bilmeceye dönüştü. AK Parti eski MYK üyesi Alattin Parlak, inşaat ile ilgili açıklama yaptı. Parlak, 6 Nisan 2023’te başlayan inşaatın şuana kadar sadece yüzde 8’inin tamamlandığını duyurdu. Firmanın hızını eleştiren Parlak şunları ifade etti: “Diyarbakır'da sağlık alanında son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok büyük mesafe aldığını müşahede ediyoruz. Bu bağlamda şehrimiz ve bölgemiz için büyük öneme sahip Diyarbakır Şehir Hastanesinin yapılmasına karar verildi. Sadece Diyarbakır değil, bölge illerinden gelen hastalara da hizmet verecek olan Şehir hastanemiz Diyarbakır'ın sağlık turizmi potansiyeli çok yüksek olan bir şehir olacaktır.

Firma bu hız ile devam ederse…

diyarbakir-sehir-hastane.jpg

Bu yatırımlarla da sadece Diyarbakır'ın değil bölgeden ve Orta Doğu'dan gelecek hastalara en iyi hizmeti verecek bir hastane olacaktır. Bu yatırımla sağlık hizmetine erişim daha kolay hale gelecek, sağlık alanındaki yatırımların tamamlamasıyla şehrimiz bölgenin sağlık üssü olacaktır. İçinde sağlık hizmetlerinin yanı sıra spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortunun yer aldığı büyük bir sağlık kompleksi hizmeti sunulacaktır.

diyarbakir-sehir-hastane4.jpg

Diyarbakır'da sağlık alanında son yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok büyük mesafe aldığını görüyoruz. Diyarbakır Şehir Hastanesi, 23-29 Kasım 2022’de ihalesi yapılmış. 6 Nisan 2023 tarihinde inşaata başlanmış. Temmuz 2025’de tamamlanması bekleniyor. Lakin yapım işi yılan hikayesine dönen Diyarbakır Şehir Hastanesi ihaleyi alan firma tarafından Şu ana kadar inşaatın ancak yüzde 8’ini bitirmiş. Firma, bu hız ile devam ederse maalesef Şehir Hastanemizin bitirilmesi uzun yıllar alacaktır.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.