YÖK Başkanı 37 rektörle Diyarbakır’a çıkarma yaptı: Teşvik ediyoruz

YÖK Başkanı 37 rektörle Diyarbakır’a çıkarma yaptı: Teşvik ediyoruz

Kaynak:Haber Merkezi

YÖK Başkanı Erol Özvar ve 37 rektör ile birlikte Diyarbakır’a çıkarma yaptı. Özvar Dicle Üniversitesi tarafından düzenlenen, ‘’2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonu’’ toplantısında konuştu.

AMİDA HABERDiyarbakır’a 37 üniversite rektörü ile birlikte gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Dicle Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni ile ‘’2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonu’’ toplantısına katıldı.

Toplantı öncesi dün Sur ilçesindeki tarihi mekanları gezen Başkan Özvar ve beraberindeki heyet, daha sonra Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesine geçti. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, kentin tarihi hakkında heyete bilgi verdi.

erol-ozvar.jpg

‘Çalışmaları teşvik ediyor ve destekliyoruz’

Bugün düzenlenen ''2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı''nda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitelerin araştırma, proje, bilimsel çalışma, nitelikli akademik yayın, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk alanlarında yapacakları çalışmaları teşvik ettiklerini vurguladı.

yok-baskani-erol-ozvar.jpg

Özvar şunları söyledi: “Yükseköğretimde kalite, üretkenlik ve mükemmelliğin sağlanması için yükseköğretim kurumlarının kalite süreçlerini tamamlamayı, akademik standartlarını ve çıktılarını dünyanın en iyileri arasına taşımayı hedefliyoruz. Üniversitelerimizi; araştırma, proje, bilimsel çalışma, nitelikli akademik yayın, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve diğer alanlarda kendilerini geliştirmelerinin yanında güçlü yönlerini öne çıkaracak şekilde ihtisaslaşması ve farklılaşması yönünde teşvik ediyor ve destekliyoruz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.