YÖK’ten Dicle’ye ‘turuncu bayrak’!

YÖK’ten Dicle’ye ‘turuncu bayrak’!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında, Dicle Üniversitesi’ne üç Turuncu Bayrak Ödülü verdi.

AMİDA HABER - Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Ödül Töreni, YÖK Başkanlığında düzenlendi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne bu yıl layık görülen üniversiteleri açıkladı.

engelli-ogrenci-2.jpegÜniversite kampüsü sınırları içinde engelli bireylerin eğitim ve öğretim ortamına tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi sürecinde verilen 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında, Dicle Üniversitesi üç Turuncu Bayrak Ödülü kazandı.

engelli-ogrenci-3.jpeg

Dicle Üniversitesi adına, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven tarafından Engelsiz Üniversite Bayraklarının Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) kategorisinde başvuru yapıldı.

engelli-ogrenci-5-001.jpeg

2024 Engelsiz Üniversiteler değerlendirme sonuçlarına göre, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Dicle Üniversitesi Rektörlük Binası “Mekânda Erişilebilirlik Ödülü” (Turuncu Bayrak) almaya hak kazandı.

engelli-ogrenci-4-001.jpeg

‘Amacımız fırsat eşitliği yaratmak’

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç "Amacımız, Üniversitemizde eğitim gören özel gereksinimli öğrencilerin akademik ve toplumsal hayata katılımlarında fırsat eşitliği yaratmak ve kampüsümüzü eğitim, fiziksel ve sosyo-kültürel alanda engelsiz bir yaşam alanı haline getirmektir. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum