Diyarbakır’da TIP öğrencileri içme suyunun serüvenine yolculuk etti

Diyarbakır’da TIP öğrencileri içme suyunun serüvenine yolculuk etti
Küresel ısınmayla birlikte artan su krizine dikkat çekmek ve suyun kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla tıp fakültesi öğrencileri DİSKİ’nin İçme suyu Arıtma Tesisinde ağırlandı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencilerini İçme suyu Arıtma Tesisinde ağırlayarak suyun yolculuğu hakkında bilgilendirdi.

suyuni-yolculugu.jpg

Öğrencilere dünya genelinde su kaynaklarının azalması nedeniyle suyun önemi anlatılırken, musluklardan akan suyun zorlu aşamalardan geçtiğine vurgu yapıldı. Su tasarrufunun önemi ve tasarruf için alınabilecek tedbirler hakkında öğrencilere bilgi verildi.

diski-suyun-yolculugu.jpg

İçme suyunun serüvenini yerinde gördüler

Etkinlikte öğrencilere Dicle Barajı’ndan 32 kilometre boyunca yol alarak arıtma tesisine gelen ham suyun debi ölçümü, havalandırma yapısı, ön klorlama, hızlı karıştırıcılar, dağıtım odaları, durultucular, filtreler, klor temas tankı ve arıtma deposundan kentte bulunan diğer depolara gelişi ve depolardan su şebekelerine dağıtımı hakkında bilgi verildi.

suyuni-yolculugu-diski.jpg

Öğrenciler bu birimleri tek gezerek suyun geçtiği işlemleri yerinde izleme şansı buldu. Öğrenciler daha sonra SCADA odasında suyun kent merkezinde nasıl izlendiğini, Su Kontrol Laboratuvarında ise su analizlerinin yapımına tanıklık etti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.