Yönetmen ve kameraman serbest: Gerekçe Demirtaş tişörtü!

Yönetmen ve kameraman serbest: Gerekçe Demirtaş tişörtü!

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Diyarbakır’dan İstanbul’a giderken dün akşam saatlerinde Sakarya-Kocaeli karayolu üzerinde araçları durdurularak, gözaltına alınan yönetmen Ömer Leventoğlu ve kameraman Hüseyin Altürk serbest bırakıldı.

AMİDA HABER - Serbest bırakılan yönetmen Ömer Leventoğlu ve kameraman Hüseyin Altürk'ün, araçlarında bulunan Selahattin Demirtaş baskılı tişörtler gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edildi.

Diyarbakır’dan İstanbul’a doğru yola çıkan Leventoğlu ile Altürk’ün dün akşam saat 18.00 sıralarında Sakarya-Kocaeli karayolu üzerinde araçları durdurularak, gözaltına alınmıştı.

Avukatlara gözaltında olmadıkları söylendi

MA’nın haberine göre çalışma arkadaşlarına haber verdikten sonra Leventoğlu ve Altürk'ten 6 saat haber alınamadı. Müvekkilleri için Kocaeli ve Sakarya Emniyet Müdürlüğünü arayan avukatlara, Leventoğlu ve Altürk'ün gözaltında olmadığı söylendi.

Daha sonra Leventoğlu ve Altürk'ün Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde olduklarının öğrenilmişti.

Bu sabah serbest bırakıldılar

diclefirat.jpg

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yönetmen Ömer Leventoğlu ve kameraman Hüseyin Altürk'ün, bu sabah serbest bırakıldıklarını duyurdu.

Leventoğlu ile Altürk’ün raçlarındaki Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş baskılı 4 adet tişört nedeniyle gözaltına alındıklarının öğrenildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum