Zerzevan Kalesi'nde uçurtma ve okçuluk şenliği

Zerzevan Kalesi'nde uçurtma ve okçuluk şenliği

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'nde "Zerzevan Uçurtma ve Okçuluk Şenliği" düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan şenliğe öğrenciler ve aileleri katıldı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Çınar İlçe Kaymakamlığınca düzenlenen ve Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ndeki uçurtma ve okçuluk şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

said-calisma-3.jpg

Öğrencilerin aileleri ile birlikte katıldığı şenlikte Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, etkinliklerinin hız kesmeden devam edeceğini belirterek şöyle konuştu:

“Okçuluk, atıcılık etkinliğimiz var. Çocuklarımızla birlikte bu mutlu günde bir araya gelmek istedik. Tarihi bir mekanda onları ağırlayıp bu tarz etkinliklere vesile olmak bizleri de ayrı mutlu ediyor. Etkinliklerimiz durmadan, hız kesmeden devam edecek.”

said-calisma-5.jpg

Hem şenlik hem Zerzevan gezisi

Etkinliğe katılan yüzme eğitmeni Helin Betül Duran da, çocukların tarihle iç içe bir şenlikte yer almasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek,"Çocuklar hem güzel vakit geçiriyorlar, hem de Zerzevan Kalesi'ni gördüler" dedi.

said-calisma-6.jpg

Ayrıca şenlik kapsamında film gösterimleri, futbol ve masa tenisi turnuvası gibi birçok etkinlik de düzenlenecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.