Diyarbakır’da ilaç sıkıntı: 10 reçeteden 4’ü yok

Diyarbakır’da ilaç sıkıntı: 10 reçeteden 4’ü yok
Diyarbakır’da baş gösteren ilaç sıkıntısı nedeniyle 10 reçeteden 4’ü karşılanamıyor. Hastalar, kapı kapı dolaşarak ilaç temin etmeye çalışıyor.

AMİDA HABER - Sağlık Bakanlığı’nın her yılın Şubat ayında ilaçları fiyatlandırırken belirlediği sabit Euro kuru geçen yıl 7.86 olarak belirlendi. Reel Euro kuru 19 liraya yükselince, firmalar ilaç üretimini düşürdü. Bu nedenle piyasada bazı ilaçlar bulunmamaya başladı. Türkiye genelinde ortaya çıkan ilaç sıkıntısından Diyarbakır da nasibini aldı.

‘Hasta kapı kapı dolaşıyor’

Diyarbakır’da özellikle çocuk şurupları, kronik hastalıklarda kullanılan ilaçlar bulunamaz hale geldi. Amida Haber’e konuşan Eczacı Rojda Yılmaz, 10 reçeteden 4’ünü karşılayamaz duruma geldiklerini söyledi. Yılmaz, temin edilemeyen ilaçlar nedeniyle hastaların eczane eczane dolaştıklarını belirterek, “Hasta 4 kalemden oluşan bir reçete getiriyor. Biri var, 3’ü yok. Kendi gruplarımızdan bu ilacı arıyoruz. Varsa hastayı oraya yönlendiriyoruz. Gidip alıyor. Ama bazen her ilaç bir eczanede oluyor. Hasta 4 kalemlik bir reçete için 4 eczane dolaşmak zorunda kalıyor” dedi.

Reçete revizyonu

Bulunamayan ilaçların reçetelerini doktorların değiştirmesi için geri gönderdiklerini belirten Yılmaz, “Doktorlar da bu durumu bildikleri için tedavi protokolünü bozmadan başka bir ilaç reçete etmek zorunda kalıyor. Hem hasta, hem hekim, hem hasta ilaç sıkıntısından perişan oluyor” dedi. Rojda Yılmaz, ilaçların bulunmaması nedeniyle çoğu kez, hastalarla karşı karşıya geldiklerini söyledi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.