ABD o ülkeye 360 milyon dolarlık silah satışını onayladı

ABD o ülkeye 360 milyon dolarlık silah satışını onayladı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Tayvan'a 360 milyon dolarlık silah satışını içinde barındıran anlaşmayı imzaladı.

AMİDA HABER - Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Tayvan'a 360 milyon dolarlık insansız hava aracı ve füze ekipmanı içeren yeni bir silah paketinin onaylandığı bildirildi.

abd-tayvan1.jpg

Anlaşma, Tayvan'a 291 adet savaş başlıklı Altius-600M insansız hava aracı ve 720 adet Switchblade kamikaze insansız hava aracı sağlanmasını kapsıyor.

Yapılan açıklamanın devamında bu satışın ABD'nin ulusal, ekonomik ve güvenlik çıkarlarına hizmet edeceği vurgulanarak, alıcının savunma kapasitesini modernize etme çabalarını destekleyeceği belirtildi. Ajans, satışın bölgedeki siyasi istikrarı, askeri dengeyi ve ekonomik ilerlemeyi koruma yolunda önemli bir adım olacağını ifade etti.

abd-tayvan.jpg

Anlaşma Çin-Tayvan gerginliğini artırabilir

Tayvan Lideri Lai Ching-te, ABD'ye silah satışını onayladığı için teşekkür ederek düzenlediği basın toplantısında, bu tür kararların Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın korunmasına yardımcı olduğunu söyledi. Çin'in, Tayvan'ı kendi toprakları olarak görmesine karşın Tayvan yönetimi, bağımsız bir ülke olarak varlığını sürdürdüğünü savunuyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum