ABD’den Erbil için ‘seçim dokundurması’

ABD’den Erbil için ‘seçim dokundurması’
ABD Irak Büyükelçisi Alina Romanowski sosyal medya hesabında “Irak Kürdistan parlamento seçimlerinin bir daha ertelenmemesini umuyoruz” ifadelerini paylaştı.

AMİDA HABER – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, Irak Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin 20 ekimde yapılacağının duyurulması üzerine X hesabından konu ile ilgili paylaşımda bulundu. Seçim tarihinin belirlenmesini olumlu bulduklarını belirten

Kararla ilgili yorum yapan ABD'nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski de ABD'nin seçim tarihinin belirlenmesini olumlu bir adım olarak gördüğünü söyledi. Seçimin yapılması yönünde sar ettiği çabalardan dolayı Bölge Başkanı Neçirvan Barzani’ye teşekkür eden Romanowski, seçim sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmesini istedi.

‘Umarım bir daha ertelenmez’

ambassador-alina.jpg

Rûdaw Medya Ağı’nın haberine göre Irak Büyükelçisi Alina Romanowski, seçimlerin şimdiye kadar birkaç kez ertelendiğini hatırlatarak şu paylaşımda bulundu: “Seçim kararını olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinden seçimlerin şeffaflığını garanti altına almalarını istiyoruz. Seçimler bugüne kadar defalarca ertelendi, Irak Kürdistanı'nda demokrasi adına bir daha ertelenmemesini umuyoruz."

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şehab, dün yaptığı açıklamada, Başkanı Neçirvan Barzani'nin Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin 20 Ekim 2024'te yapılmasına karar verdiğini duyurmuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum