Ermenistan Filistin’i resmen tanıdı: Türkiye’den tebrik açıklaması geldi

Ermenistan Filistin’i resmen tanıdı: Türkiye’den tebrik açıklaması geldi
Filistin yönetimini devlet olarak tanıyan ülkeler arasına Ermenistan’da adını yazdırdı. Açıklamanın ardından İsrail'den kınama Türkiye’den ise tebrik paylaşımı geldi.

AMİDA HABER - Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in paylaştığı Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Filistin Devleti’nin Ermenistan tarafından resmi olarak tanındığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ermenistan, uluslararası hukuka, halkların eşitliği, egemenliği ve barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine bağlılığını bir kez daha teyit ediyor ve Filistin devletini tanıyor" denildi.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan'ın İsrail'deki Büyükelçisi'nin ülkesinin Filistin'i tanıma kararı üzerine kınama amacıyla Dışişleri Bakanlığına çağırıldığı aktarıldı.

disisleri-bakanligi.jpg

‘Filistin kararından memnuniyet duyuyoruz’

Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan yazılı açıklamada, "İspanya, İrlanda, Norveç ve Slovenya gibi ülkelerin ardından Ermenistan'ın da Filistin devletini tanıma kararı almasından memnuniyet duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Filistin'in tanınmasının, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereği olduğuna işaret edilen açıklamada, bu durumun Türkiye tarafından daha önce de vurgulandığı aktarıldı.

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin daha fazla ülkenin Filistin'i tanıması yönünde çaba harcamayı sürdüreceği kaydedildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.