Esed rejimi 'terör finansmanı' listesine Erdoğan ve HÜDA PAR’ı da koydu

Esed rejimi 'terör finansmanı' listesine Erdoğan ve HÜDA PAR’ı da koydu

Kaynak:El Kuds El Arabi

Suriye'deki Şam hükümetine bağlı Kara Para Aklama ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Komitesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR ile Türkiye'deki bazı yardım kuruluşlarını teröre finansman sağlayanlar listesine alması tepkilere neden oldu.

AMİDA HABER – Şam yönetiminin Kara Para Aklama ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Komitesi tarafından hazırlanan ve El Kuds El Arabi gazetesinin yayınladığı listede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, HÜDA PAR, Umut-Der, İHH, Özgür-Der ve Sadakataşı Derneği gibi dernekler yer aldı.

Ayrıca Lübnan hükümetinin eski başkanı Saad Heriri, Komünist İlerici Parti Başkanı Welid Jumblatt ve Lübnan Güçleri Partisi Başkanı Semir Geagea da listede yer alıyor.

liste-suriye-teror.jpg

"Terör ve yasa dışı parayı finanse etmekle" suçlanan toplam 597 kişi ve 105 blokun yer aldığı liste tepkilere neden oldu.

2024/06/11/hudaparrr.webp

Söz konusu komite listede yer alan kişi ve blokların fonlarının dondurulmasını istiyor..

Listede; Bahreyn, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Lübnan, Mısır, Cezayir, Fas, Irak, Moritanya, Libya, Filistin, Sudan, Pakistan, Endonezya, Senegal, Türkiye, Eritre gibi ülkelerin dışında Nijerya, Fransa, Sri Lanka, Tayland, Kenya, Nepal, Benin, İspanya, Almanya ve ABD’den birçok Arap ve yabancı kişilerin isimleri bulunuyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.