Hindistan’da dini törende izdiham yaşandı: En 100 kişi öldü

Hindistan’da dini törende izdiham yaşandı: En 100 kişi öldü
Hindistan’da düzenlenen dini bir törenin ardından yaşanan trajik olayda, insanlar birbirini ezerek 100’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

AMİDA HABER - Hindistan’da Uttar Pradeş eyaletinin Hathras bölgesinde Mughalgarhi köyünde dini tören sonrası yaşana olayda, resmi açıklamalara göre, çok sayıda kadın ve çocuğun da içerisinde olduğu 100’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

hindistan-izdiham1.jpeg

‘Hayatta olduğum için şanslıyım’

Olayı gören bir tanık, "Birdenbire çığlıkları duyup ne olduğunu anlayana kadar insanların üst üste düşmeye başladığını" ifade etti. Tanık, olayın başladığı an öncesinde her şeyin normal olduğunu söyleyerek, "Bir sürü kişi ezildi, pek bir şey de yapamadım. Hayatta olduğum için şanslıyım" şeklinde konuştu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, olayı gören başka bir tanık olan Şakuntala adlı kadın ise, "Tören bittiğinde herkes aynı anda dışarı akın etti. Yoldaki bir kanalizasyona düştüler. Düşenin üzerine diğerleri düşmeye başladı ve ezilip öldüler" diyerek olayın nasıl geliştiğini anlattı.

Komşu Etah bölgesindeki baş sağlık memuru Umesh Kumar Tripathi ise gazetecilere yaptığı açıklamada, izdihamın en az üç çocuğun ölümüne yol açtığını belirtti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.