İddia: İsrail heyeti ateşkes görüşmeleri için Katar’a gidiyor

İddia: İsrail heyeti ateşkes görüşmeleri için Katar’a gidiyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

İsrailli yetkililere dayandırılan haberlere göre, İsrail heyetinin yarın Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmeleri için Katar’a gideceği iddia edildi.

AMİDA HABER - Gazze Şeridi’nde İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların son bulması için diplomatik çabalar devam ediyor. Adı açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırılan haberlerde, İsrail heyetinin yarın Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşmasına ilişkin müzakereler için Katar’ın başkenti Doha’ya gideceği iddia edildi.

gazze.jpg

Edinilen bilgiye göre, İsrail heyetinin, Doha’da ABD’li, Katarlı ve Mısırlı yetkililerle bir araya gelerek, ateşkes anlaşmasında “kalan boşlukları kapatmak üzere” görüşmelere devam edeceği belirtildi. Hamas, son iki müzakereye heyet göndermedi.

Hamas, İsrail’in ateşkes için sunduğu yeni şartları reddetmişti

hamas.jpg

Hamas, 15 Ağustos’ta Katar’da ve 22 Ağustos'ta Mısır'da yapılan müzakerelere heyet göndermemişti. Hamas, Mısır’daki müzakerelerin ardından arabulucularla bir araya gelerek bilgi almış, İsrail’in ateşkes için sunduğu yeni şartları reddettiğini açıklamıştı. Hamas, 2 Temmuz'da ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan ve BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen ateşkes teklifine bağlı olduğu vurgulamıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.