İran’da oy verme süreci 3. kez uzatıldı

İran’da oy verme süreci 3. kez uzatıldı
Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başında giden İran’da oy verme süresi üçüncü kez uzatıldığı duyuruldu.

AMİDA HABER - İran İçişleri Bakanlığı Seçim Kurulu Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, yerel saatle 08.00'de başlayan ve 18.00'de sona ermesi öngörülen oy verme süresinin gece 24.00'e kadar uzatıldığını açıkladı.

iran-secim.jpg

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası sonrası hayatını kaybetmesinin ardından bugün 14. Dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor. Seçimler, İçişleri Bakanlığı Seçim Kurulu Merkezi tarafından belirlenen saat 18.00'de sona ermesi öngörülen oy verme süresinin uzatılmasıyla öne çıktı.

Seçim Kurulu Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, yerel saatle 08.00'de başlayan oy verme süresinin önce saat 20.00'ye, ardından saat 22.00'ye kadar uzatıldığını duyurdu. Son dakika açıklamasıyla birlikte İslami, oy verme işleminin gece yarısına kadar, yani saat 24.00'e kadar devam edeceğini belirtti. Ancak bu saatten sonra sürenin yeniden uzatılamayacağı seçim kanunlarıyla belirtilmişti.iran-secim1.jpg

iran-secim1.jpg

62 milyon seçmen sandık başına gidiyor

İran'da 62 milyon seçmen için 59 binden fazla merkezde oy verme işlemi devam ediyor. Seçimde reformist aday Mesud Pezeşkiyan ile muhafazakar adaylar Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ve eski İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi yarışıyor.

Seçime saatler kala muhafazakar adaylar Tahran Belediye Başkanı Ali Rıza Zakani ve Emir Hüseyin Kadızadehaşimi, 'muhafazakar kanatta birliği sağlamak için' adaylıktan çekildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.