Tesla’nın ardından BMW’de araçlarını geri çağırıyor

Tesla’nın ardından BMW’de araçlarını geri çağırıyor

Kaynak:Euronews

Dünyanın sayılı araba üreticilerinden bir olan BMW, su pompasının elektrik konektöründe yangına yol açabilecek bir sorun nedeniyle 720.000'den fazla aracı geri çağıracağını öğrenildi.

AMİDA HABER - Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) yaptığı açıklamada, Alman otomobil üreticisi BMW'nin ülkede 720.000'den fazla aracı geri çağıracağını duyurdu.

bwm1.jpg

NHTSA paylaştığı raporda, etkilenen araçlardaki su pompalarının sızdırmazlığı yetersiz ve zamanla elektrik fişi konektöründen sıvı girişine karşı hassaslaşabiliyor. Bu da kısa devre oluşma ve nadir de olsa yangın çıkma ihtimali oluşturabileceği kaydedildi.

Geri çağırmalar Ekim’de başlıyor

bmw2.jpg

Öte yandan su pompalarının ve fiş konnektörlerinin inceleneceği ve gerekli durumlarda değiştirileceği aktarıldı. Raporda ayrıca, sorunun bir daha yaşanmaması için koruyucu bir kalkan takılacağı da belirtildi.

Euronews’in aktardığı habere göre, araç sahiplerinin Ekim ayında bir geri çağırma bildirimi alması bekleniyor. Bu kişilerin araçlarını yetkili bir BMW merkezine götürerek, gerekli onarımları ücretsiz yaptırabileceği ifade edildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.