Uzmanı uyardı: Seyahat dolandırıcıları yapay zekadan yararlanıyor

Uzmanı uyardı: Seyahat dolandırıcıları yapay zekadan yararlanıyor
Booking.com’un internet güvenlik direktörü Marnie Wilking, yapay zekanın seyahat dolandırıcılığında büyük bir artışa neden olduğu konusunda uyarıda bulundu.

AMİDA HABER - Direktör Wilking, son 18 ay içinde bu tür dolandırıcılıklarda %500 ile %900 arasında bir artış yaşandığını belirtti.

BBC Türkçe’nin yaptığı habere göre, özellikle ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının ortaya çıkmasının ardından, insanların finansal bilgilerini ele geçirmek için yapılan dolandırıcılık girişimlerinde belirgin bir artış olduğunu vurguladı.

seyhat-dolandiriciligi-2.jpeg

Wilking, e-posta hizmetlerinin başladığı günden beri e-dolandırıcılığın varlığını kaydetti ancak ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerinin piyasaya sürülmesinin ardından bu tür saldırıların sayısında dramatik bir artış gözlendiğini belirtti.

"Saldırganlar, e-posta taklitlerinde yapay zekayı kullanarak çok daha inandırıcı hale geldiler" diyen Wilking, dolandırıcıların genellikle sahte ama oldukça ikna edici rezervasyon linkleri göndererek insanları kart bilgilerini verme konusunda kandırmaya çalıştıklarını ekledi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.