46 Kürtçe öğretmeni Türkçe’ye geçti: Peki neden?

46 Kürtçe öğretmeni Türkçe’ye geçti: Peki neden?
Son yıllarda Üniversitelerin yaşayan diller bölümlerinden mezun olup Kürtçe seçmeli ders öğretmeni olarak ataması yapılan 46 öğretmenin branş değiştirip Türkçe’ye geçtikleri ortaya çıktı.

AMİDA HABER - Kürtçe seçmeli dersler için yıllardır kampanya yürüten öğretmen ve aktivist Hüdai Morsümbül, önce Kürtçe için atanıp daha sonra Türkçe branşlara geçen öğretmenlerin sayısını paylaştı.

‘Türkçe veya sosyal bilgiler öğretmeni oldular’

2024/05/07/kurtce-ogretmen-atamalari1.jpg

Morsümbül sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda Kürtçe’den Türkçe’ye geçiş yapan öğretmenler hakkında şu bilgileri verdi:

“46 Kürtçe öğretmeni branş değiştirdi. Türkçe veya sosyal bilgiler öğretmeni oldular. Bu ciddi bir kayıp. Yarın için de tehlikeli. Kürtçe öğretmeni şehir merkezine gelmek veya büyük şehirlere gitmek, fazla ekders almak vb. Nedenlerle branş değiştirmiş.”

2’si müdür yardımcısı olmuş

12 yılda 197 Kürtçe öğretmenin atandığı bilgisini veren Morsümbül, branş değiştiren 46 Kürtçe öğretmeninden 2’sinin Bingöl’de okullarında müdür yardımcısı olduğunu belirterek, hem 6 saat Kürtçe dersi verdiklerini hem de okullarına yeni Kürtçe öğretmeni atamasını sağladıklarını söyledi. Morsümbül, diğer branş değiştiren öğretmenleri de araştırdığını ifade etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum