Çinli Akademisyen: Ekmek ‘nan’dır, soğan ‘pivaz’dır!

Çinli Akademisyen: Ekmek ‘nan’dır, soğan ‘pivaz’dır!
Erbil’in Selahaddin Üniversitesinde akademisyen olan Hu Çi Wey, Kürtçe ile Çince arasında ortak sözcüklerin olduğunu belirterek, “Ekmek Çincede de ‘nan” dedi.

AMİDA HABER - Rûdaw TV’nin programına katılan akademisyen Hu Çi Wey, Kürtçe ile Çince arasından karşılaştırma çalışmaları yaptığını, “Kürtçe harf dili, Çince ise karakterler dilidir” olduğunu söyledi.

Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’in Selahaddin Üniversitesi’nde eğitim veren Çinli akademisyen Hu Çi Wey, Kürtçeyi öğrenmeye başladığı süreçte anadili ile Kürtçe arasında ortak sözcüklerin varlığından haberdar olduğunu söyledi.

kurtce-cince.jpg

Çincede de ekmek ‘nan’dır

Hu Çi Weyi, “Kürtçeyi öğrendiğim zaman, fark ettim ki Kürtçe ile Çince arasında ortak sözcükler var. Örneğin biz soğan için ‘piyaz’, avlu için Çince ‘hawç’ diyoruz. Ekmek Çincede de ‘nan’ olarak kullanılıyor” dedi. Akademisyen Hu Çi Wey, şu anda Kürtçe öğrendiğini, belki gelecekte Çin halkına Kürtçe öğreteceğini ve bunu yapma planının olduğunu açıkladı.

Hu Çi Wey, Irak ve Federal Kürdistan Bölgesi'nde çok sayıda Çinli firmanın bulunduğunu, gençlerin Çince öğrenmesi halinde iş bulma şanslarının artacağını ifade etti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.