‘Devam’ kararı Diyarbakır’da binlerce öğrenciyi mağdur etti!

‘Devam’ kararı Diyarbakır’da binlerce öğrenciyi mağdur etti!
Diyarbakır’da artan hava sıcaklıkları ve yaklaşan üniversite sınavı nedeniyle 12’inci sınıfa giden binlerce öğrenci okula devam edemedi. Sendikalar, mağduriyet oluşacağı görüşündü.

AMİDA HABER- Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim döneminde getirdiği devam zorunluluğu, 12’inci sınıfları mağdur etti. Diyarbakır’da üniversite sınavına hazırlanmak için özel ders alan, dershanelere giden binlerce öğrenci, okula devam edemedi. Diyarbakır’daki devlet okullarında 12’inci sınıfların devamsızlığı nedeniyle okulların boşaldığı görüldü.

lise.jpg

'Milli Eğitim'e çağrıda bulunuyoruz'

Diyarbakır Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Faruk Ercan, lise son sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlandıklarını hatırlattı.

egitimsen-faruk-ercan1.jpg

Ercan şunları söyledi, “Eğitim döneminin başı ve sonlarına doğru öğrenciler ne yazık ki mevsimlik işlerde çalışmak için farklı şehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Buda çocukların eğitimden mahrum kalmalarına neden oluyor. Bununla ilgili her yıl Milli Eğitim’e çağrı da bulunuyoruz ancak bakanlık bu konuda harekete geçmiyor. Havaların sıcaklığı ise bölgesel bir mesele. Okullarda devam zorunluluğu var, çocuklar yarış atı kipi koşturuluyor. Sistem değişmediği sürece bu sorun devam edecek” dedi.

Eğitim-Bir-Sen: Mağduriyet oluşacak

ramazan-tekdemir.jpg

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, “12’inci sınıflar 8 -9 Haziran’da üniversite sınavına girecek. Bu nedenle okula gelemeyenler var. Bakanlık bu konuda geri adım atmalı. Yılların biriktirdiği bir boşluğu, bir esnekliği, katı bir karar ve kuralla kestiğinizde, öğrenci ve velinin oluşan yeni duruma adapte olması kolay olmuyor. 12’inci sınıflara devam zorunluluğu getiren kararın tedrici bir şekilde uygulanması gerekiyordu. Bu yapılmadığı için de bu yıl bir ara çözüm gelmezse çok sayıda öğrenci mağdur olacak” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.