Meclis Başkanlığı ‘Kürtçe’ talebini Anayasaya Aykırı bularak reddetti

Meclis Başkanlığı ‘Kürtçe’ talebini Anayasaya Aykırı bularak reddetti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlığına Kürtçenin eğitim dili olması talebiyle verilen kanun teklifi Anayasaya aykırı bulunarak işleme konulmadı.

AMİDA HABER - TBMM Başkanlığı, anadilde eğitimin anayasal güvenceye alınması ve Kürtçenin eğitimi dili olması talepleriyle verilen kanun teklifini “Anayasaya aykırı” gerekçesiyle geri çevirerek işleme koymadı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, tarafından 15 Şubat'ta Meclis Başkanlığı'na verilen kanun teklifinde, anadilde eğitimin anayasal güvenceye alınması ve Kürtçenin eğitim dili olmasını talebi yer alıyordu.

2024/05/07/kurtce-ogretmen-atamalari1.jpg

‘Türk Devletinin dili Türkçedir’

TBMM Başkanlığı tarafından kanun teklifine verdiği cevapta; anayasanın Türkiye Devleti, ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir" hükmüne aykırı” olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Anayasa hükümlerine açık aykırılık taşıyan bir teklif taslağının Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı Teklif Destek Bürosu tarafından hazırlanabilmesi mümkün değildir" denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.