Milyonlarca adayı ilgilendiriyor: KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı

Milyonlarca adayı ilgilendiriyor: KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı

Kaynak:Haber Merkezi

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları için beklenen gün geldi. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre KPSS ortaöğretim sınav sonuçları bugün erişime açılıyor. İşte detaylar.

AMİDA HABER- Lise mezunları tarafından katılım sağlanan 2024 KPSS ortaöğretim sınavının ardından gözler ÖSYM sonuç ekranına çevrildi. Yayımlanan sınav takvimine göre, 2024 KPSS ortaöğretim sonuçları bugün açıklanacak.

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları 4 Ekim 2024'te açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle sorgulanabilir.

kpss-ogrenci-ara-fotograf-2-hazir.jpg

KPSS ortaöğretim sınavına giren yüz binlerce aday, sonuçların açıklanmasını heyecanla bekliyordu. ÖSYM'nin 2024 sınav takvimine göre, sonuçlar 4 Ekim 2024 tarihinde erişime açıldı. Sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulanabilecek.

KPSS orta öğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortaöğretim düzeyindeki KPSS sınav sonuçları, ÖSYM’nin takvimine göre 4 Ekim 2024 Cuma günü erişime açılması bekleniyor. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilecekler. Bu sonuçlar adaylara posta ya da e-posta ile bildirilmeyecek; sadece internet üzerinden ilan edilecek ve tebliğ hükmünde olacak.

kpss-ogrenci-ara-fotograf-hazir.jpg

KPSS ortaöğretim sınavı, 15 Eylül 2024 tarihinde tamamlanmıştı ve iki yılda bir gerçekleştirilen bu sınav, birçok adayın kamu kurumlarına başvuru yapabilmesi için önem arz ediyor. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylar iki yıl boyunca KPSS P94 puanları ile tercih yapabilecekler.

KPSS lise sınav sonucu sorgulama ekranı

Adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yaparak sonuç ekranına ulaşmak mümkün olacak. Bu ekranda adayların doğru ve yanlış cevap sayıları ile birlikte sınavdan elde ettikleri toplam puanlar da yer alacak.

kpss-ara3.jpg

KPSS puanlarına göre tercihler nasıl yapılacak?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların KPSS P94 puanı belirlenmiş olacak. Adaylar bu puanla kamu kurumlarına, bakanlıklara ve çeşitli üniversiteler ile enstitülere başvuruda bulunabilecekler. Özellikle Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve daha birçok kamu kurumu bu puan üzerinden alımlar gerçekleştirecek.

Adaylar, KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandığında hangi kurumlara başvuru yapabileceklerini öğrenebilecekler. Tercih kılavuzu, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde ilan edilecek ve adaylar belirtilen tarihlerde tercihlerini gerçekleştirebilecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.